Sykkelen gratis på T-banen hele dagen

BYRÅDEN: Miljø- og samferdselsbyråden åpner nå for å ta med sykkel på T-banen i hele sommer, hele dagen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Lettere å vurdere grønne reiser med sykkel, da kan bilen stå, ifølge samferdelsesbyråd Guri Melby (V).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2015 kl 10:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER/OSLO: Fra nå og til og med 15. august kan de som ønsker det ta med sykkel på T-banen gratis alle dager – også i rushtiden.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

- Jeg har bedt Ruter legge til rette for at de som ønsker det kan kombinere sykkel og kollektivtransport i sommer. Da er det lettere å vurdere grønne reiser. Gratis sykkel om bord på T-banen er et tiltak som gjør det mer attraktivt å la bilen stå, sier Guri Melby, byråd for miljø og samferdsel.

Gjelde uansett reisetidspunkt

Ordningen med gratis sykkel på T-banen utenom rushtiden ble innført som et permanent tilbud i mars 2014. Dette er blitt godt mottatt av de reisende. Om sommeren er det færre passasjerer om bord på T-banen og byråden ønsker at ordningen skal gjelde uansett reisetidspunkt. Når det i tillegg er gratis å ta med sykkel blir det enklere for mange å komme seg rundt, går det frem av pressemelding fra byrådsavdelingen.

Les også: Rekkehuset gikk 1.250.000 over takst!

Byråden fortsetter.

– Flere kan benytte seg av muligheten til å sykle til jobben. Mange unge har sommerjobb og kan nå lett komme seg rundt. Det er også friluftslivets år og Oslomarka har mange spennende turmuligheter. Sykkelprosjektet har blant annet laget en oversikt over 10 barnevennlige sykkelturer i Oslo. Ta banen og sykkel med hele familien og prøv ut ruter som Østensjøvannet rundt, parksykling i byen eller strekningen Vestli-Grorud-Sinsen, sier Guri Melby.

Sykkel og kollektivt

På lengre sikt mener Ruter at det finnes mange muligheter i å kombinere sykkel og kollektivtransport. Det er et mål at den forventede veksten i persontransporten skal tas med sykkel, gange og kollektiv. Et tilbud som gir flere og bedre valgmuligheter for de reisende blir prioritert i det videre arbeidet med kollektivtransport i Oslo.

Tilbudet med gratis sykkel på T-banen i sommer gjelder ikke buss for T-bane. De som reiser med sykkel bes vise ekstra hensyn til passasjerer som reiser med rullestol eller barnevogn. Ruter gjør samtidig oppmerksom på at passasjerer fortsatt må kjøpe barne- billett for sykkel på trikk, buss og båt, og at fører avgjør om det er plass her.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse