Sykkelparkering til Storo og Tåsen

Slik ser de nye sykkelstativene ut. Til sammen 27 slike er nå utplasser på Storo og Tåsen. Foto: Statens vegvesen/Eli Eikeland

270 sykkelparkeringer etableres ved åtte kollektivknutepunkter i Oslo. To av disse er i vår bydel, og er allerede klare til bruk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2008 kl 10:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Slik ser de nye sykkelstativene ut. Til sammen 27 slike er nå utplasser på Storo og her på Tåsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

STORO/TÅSEN: Syklister i bydelen kan glede seg over at Statens vegvesen har plassert ut nye sykkelstativer på Storo og Tåsen.

Uheldigvis kom det første snøfallet bare dager etter ferdigstillelsen i forrige uke.

Men da har i alle fall bydelens syklister noe å se frem mot til våren.

Kollektivknutepunkter

Ved bussholdeplassen ved Tåsensenteret er sju nye «sykkelparkeringsplasser» montert opp, mens det ved bussholdeplassene på Storo-lokket har kommet hele 20 nye.

– Et mål er at parkeringsplasser for sykkel i nærheten av kollektivknutepunkt som stasjonsområder og holdeplasser for buss, T-bane, trikk og jernbane, kan bidra til at sykkel benyttes som framkomstmiddel til andre kollektivreiser, sier Flemming Jacobsen, byggeleder i Statens vegvesen.

De nye stativene er av typen «Publicus», og både sykkelramme og hjul kan låses fast til stativet.

Grunneiere som i dag har drifts- og vedlikeholdsansvar for det aktuelle arealet der det skal oppføres sykkelstativ vil få ansvar for vedlikehold i framtiden.

Nasjonal sykkelstrategi

Vegvesenet har i samarbeid med Sosial- og helsedirektoratet, Kommunenes Sentralforbund og Syklistenes Landsforening, utarbeidet en nasjonal sykkelstrategi der målet er at det skal bli tryggere og mer attraktivt å velge sykkel som framkomstmiddel.

Strategien er en del av grunnlaget for Nasjonal transportplan 2006-2015.

I den forbindelse har Statens vegvesen ansvar for å være pådriver og spre kunnskap om sykling og sykkeltiltak til kommune, kollektivtrafikknæringen, arbeidsgivere og andre.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse