Sykkelparkering til Storo og Tåsen

Sykkelparkering til Storo og Tåsen

Slik ser de nye sykkelstativene ut. Til sammen 27 slike er nå utplasser på Storo og Tåsen. Foto: Statens vegvesen/Eli Eikeland

270 sykkelparkeringer etableres ved åtte kollektivknutepunkter i Oslo. To av disse er i vår bydel, og er allerede klare til bruk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2008 kl 10:25

STORO/TÅSEN: Syklister i bydelen kan glede seg over at Statens vegvesen har plassert ut nye sykkelstativer på Storo og Tåsen.

Uheldigvis kom det første snøfallet bare dager etter ferdigstillelsen i forrige uke.

Men da har i alle fall bydelens syklister noe å se frem mot til våren.

Kollektivknutepunkter

Ved bussholdeplassen ved Tåsensenteret er sju nye «sykkelparkeringsplasser» montert opp, mens det ved bussholdeplassene på Storo-lokket har kommet hele 20 nye.

– Et mål er at parkeringsplasser for sykkel i nærheten av kollektivknutepunkt som stasjonsområder og holdeplasser for buss, T-bane, trikk og jernbane, kan bidra til at sykkel benyttes som framkomstmiddel til andre kollektivreiser, sier Flemming Jacobsen, byggeleder i Statens vegvesen.

De nye stativene er av typen «Publicus», og både sykkelramme og hjul kan låses fast til stativet.

Grunneiere som i dag har drifts- og vedlikeholdsansvar for det aktuelle arealet der det skal oppføres sykkelstativ vil få ansvar for vedlikehold i framtiden.

Nasjonal sykkelstrategi

Vegvesenet har i samarbeid med Sosial- og helsedirektoratet, Kommunenes Sentralforbund og Syklistenes Landsforening, utarbeidet en nasjonal sykkelstrategi der målet er at det skal bli tryggere og mer attraktivt å velge sykkel som framkomstmiddel.

Strategien er en del av grunnlaget for Nasjonal transportplan 2006-2015.

I den forbindelse har Statens vegvesen ansvar for å være pådriver og spre kunnskap om sykling og sykkeltiltak til kommune, kollektivtrafikknæringen, arbeidsgivere og andre.

Annonse
Annonse
Se bildet større

Slik ser de nye sykkelstativene ut. Til sammen 27 slike er nå utplasser på Storo og her på Tåsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!