Sykler fryktløst ned utforbakkene

PUST I BAKKEN: Frikk og Bendik trener veldig mye i lag.

Brødrene Bendik (17) og Frikk (14) Hess-Bolstad trener hardt for å bli best i utforsykling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.09.2012 kl 14:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TEMPO: Frikk legger ingenting imellom i svingene ned Frognerseteren.

Se bildet større

HØYT TEMPO: Bendik Hess-Bolstad har stor tillit til bakkene han sykler utfor i. Og med uttallige timer i løypa går det litt raskere hver gang. FOTO: ALLE FOTO:ANDREAS LINDBÆK

FROGNERSETEREN: I stor fart i de bratte utforbakkene virker det som de to brødrene fra Tåsen har null frykt når de stuper ned bakken med store hopp og krappe svinger. Men de har likevel stor respekt når de setter utfor.

 

- Vi har holdt på med dette siden pappa tok oss med da vi var fire år og har siden opparbeidet oss mye teknikk og guts. Vi stoler på det vi har lært, sier de.

Skal kjempe i toppen

Begge utforsyklistene har hatt en veldig god utvikling, og begge har vunnet NM i sine klasser.

Frikk vant NM i år, mens Bendik kom på toppen av pallen i 2010. I tillegg havnet han på tredje plass under nordisk mesterskap og sjette plass i EM samme år.

Men de ønsker ikke stoppe der.

- Mitt kortsiktige mål er å få opp farten. I tillegg ønsker jeg å kjempe blant de tre beste neste sesong juniorklassen, sier Bendik, mens yngstebror sikter enda høyere i fremtiden.

- Når jeg blir stor ønsker jeg å hevde meg i World cupen. Men kortsiktig så er det å ligge først i Norges Cupen, sier Frikk.

Og for tre uker siden fikk de også en ny sponsor som gjør at de blir ekstra satset på neste år.

- Rå Sport ønsket å ha oss på laget og nå får vi hjelp med sykler, deler og utstyr. I tillegg blir det treningssamlinger og vi kan nyte godt av den kompetansen de har på utfor. Vi tror dette kommer til å gjøre oss til enda bedre ryttere, sier de, og skryter samtidig av klubben Rye.

- De har hjulpet oss veldig mye, men det er fint å ha enda flere på laget.

Mye trening

Brødrene, som representerer Sportsklubben Rye, trener en dag i uken sammen med de andre i klubben, men det blir mye sykling og jogging på egenhånd. Og i Oslo trener de på Tryvann og Frognerseteren.

Følge med brødrene på hjemmesiden deres

- Det er ikke de vanskeligste bakkene de to her i Oslo, men det er et godt sted å trene.

- Hvem passer dette for?

- Det passer for alle som liker å sykle. Det finnes utforbakker på Tryvann som er gode for nybegynnere. Ferdighetene bygges opp etterhvert, sier Bendik.

- Dette har vært en stor del av oppveksten vår og miljøet er veldig bra, sier brødrene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse