Synes dette er viktigere enn sexlivet

Oslokvinner er på norgestoppen.

FOTO: Foto: Per Møller Pettersen

Her er årsakene til at damene prioriterer bort sengekosen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2013 kl 12:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: Illustrasjonsfoto: Clipart.com

OSLO: Tirsdag presenterte RFSU Norge, datterselskapet til svenske Riksforbundet för sexuell upplysning, resultatene av undersøkelsen «Sex og kondom og sånn 2013».

Der kom det fram at det ikke nødvendigvis er samlivspartneren som er damenes beste venn for tiden.

Kvinner mener ifølge undersøkelsen at et godt sosialt liv, god økonomi og et trivelig hjem er viktigere enn et godt sexliv.

Blant menn svarer 65 prosent av menn at mobilen er viktig, mens 86 prosent synes sexlivet er viktigere.

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at åtte av ti norske kvinner gir mobiltelefonen høyere prioritet enn det nevnte sexlivet.

- Har minst sex

Folk i Oslo og Akershus er de største synderne.

- Dere er jo de i landet som faktisk har minst sex, og i tillegg også de som er mest opptatt av mobilen, forteller Sidsel Kløw hos RFSU Norge.

Noen i hovedstadsområdet skiller seg likevel ut i den andre enden av skalaen.

- Fire prosent av Oslo- og Akershus-befolkningen svarer at de har hatt flere sexpartnere de siste tolv månedene, sier Kløw til dittOslo.no.

Vestlendinger og sørlendinger skiller seg ut som dem som har hatt mest sex i løpet av de siste tre månedene.

Kløw tror en mer stressende hverdag i og rundt Oslo kan være en årsak til at Østlandet kommer dårligere ut.  

Blant annet svarer menn på Østlandet at de ofte har et kondom tilgjengelig, men at stress påvirker sexlivet i negativ retning.

LES OGSÅ: Ringte politiet for å få fikset lyden på TV-en

- Hva driver dere med?

Stresset frikjenner dog ikke østlendingene helt.

- Jeg sier til norske menn: Hva i all verden er det dere driver med? Nå er det sånn at åtte av ti av oss damer er mer opptatt av mobilen enn det å ha et heftig sexliv med partneren vår.

- Vi bruker mobilen vår til så mangt. Det kan være å oppdatere Facebook og Instagram, eller det kan være at vi blogger eller prater med venner. Dette tar vi også tydeligvis med oss til sengekanten og lar det gå ut over sengekosen med gutta, påpeker Kløw overfor dittOslo.no.

Skylden for dette legges imidlertid ikke på kvinnene selv. Ifølge Kløw handler dette mest om at folk ikke prater nok sammen.

- Gutter, nå må dere gjøre det litt mer spennende, sånn at vi damer glemmer mobilen. Ellers må dere begynne å komme dere på nett dere også, og kommunisere på den måten, foreslår Sidsel Kløw.

Opptatt av nettsex

Nettopp bruken av internett blir også tatt opp i undersøkelsen. Undersøkelser av nordmenns sexliv på internett, viser at vi er ekstremt opptatt av sex også på nett.

Ifølge RFSU er vi nå inne i en tredje elektronisk fase av sexlivet, «Cybersex 3.0». For tretti år siden var folk mest opptatt av roboter og sexleketøy, hvis en skulle ty til elektroniske hjelpemidler. På 90-tallet begynte folk å leve ut sexlivene via dekknavn på nettet.

- Vi ga oss selv fritt spillerom som «noen andre». Nå er mennesket blitt viktigere enn noen gang. Om vi sitter foran maskinen vår er det ofte ekte mennesker vi også møter på den andre siden, forklarer Kløw.

- Dette kan man velge bruke på en én-til-én-måte, med for eksempel en kjæreste, nettvenn eller elsker. Eller bruke nettet til å eksponere seg selv, om det er for grupper ut ifra det man er interessert i, eller om det faktisk er for hele verden.

Mer enn hver tiende person i Norden som har deltatt i aktiviteter på internett forbundet med sex og kjærlighet det siste året, har gjort det for å leve ut fanasiene sine, viser RFSUs undersøkelse.

LES OGSÅ:

Feilsendt sex-sms fikk 16.000 Facebook-likes

- For meg er dette et praktisk yrke under studietiden

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse