Syns du det er utfordrende å være fjortis-forelder?

INVITERER FORELDRE: Pia Fossum, miljøterapeut i bydel Nordre Aker, inviterer til uformelle foreldrekvelder der foreldre med barn og ungdom kan møtes og diskutere utfordringer. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Er du forelder og syns det er utfordrende å sette grenser, eller regulere bruken av sosiale medier?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2015 kl 14:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Nå inviterer forebyggende barne- og ungdomsenhet i bydel Nordre Aker til foreldrekvelder der foreldre til barn fra 5. til 10. klasse, kan diskutere utfordringer ved å oppdra barn og ungdommer.

Vet du som forelder egentlig hva som rører seg i ungdomsmiljøene? Hva gjør barna dine på fritiden? Opplever du at ungdommen din har sosiale utfordringer, og hvordan takle overgang fra barneskolen til ungdomsskolen?

LES OGSÅ: Bekymrer i Nordre Aker: Sprittaxiene selger narkotika til ungdom

Grensesetting og sosiale nettverk

– Som miljøterapeuter er vi mye ute i miljøet og omgås mange barn og unge og vi ser at tematikk og utfordringer forandrer seg fra kull til kull. Det er ikke alltid lett å «stå i det». Derfor ønsker vi å kunne bistå og skape en arena hvor foreldre får diskutert på generelt grunnlag utfordringer de møter i en travel hverdag knyttet opp mot barn og unge, sier Pia Fossum, som er miljøterapeut i bydel Nordre Aker.

Hun forteller at tanken bak disse kveldene er å snakke om aktuelle temaer, hvor erfaringsutveksling er i hovedfokus. Det kan være temaer som grensesetting, nettbruk og sosiale medier, sosialt nettverk, fritid og liknende.

– Men også konkrete problemstillinger som foreldrene ønsker å prate om kan bli tatt opp, sier Fossum.

LES OGSÅ: Sterkt press på å være vellykket i Nordre Aker: Flere unge sliter psykisk

Disen, Grefsen, Kjelsås, Engebråten, Morellbakken og Nordberg

Hun understreker at tilbudet er ment som en uformell møteplass for foreldre som vil snakke med andre foreldre om utfordringer man møter på, og hvordan det er å ha barn i Nordre Aker.

– Vi invitere foreldre ved Disen, Grefsen, Kjelsås, Engebråten, Morellbakken og Nordberg skole. Møtene vil foregå i Trikkehallen i Midtoddveien 12 på Kjelsås, sier Fossum.

Foreløpig er det planlagt tre samlinger, siste torsdag i måneden.

Første er torsdag 26. mars kl. 18.00-19.30, med tema internett og sosiale medier. Deretter følger 23. april med tema grensesetting. 28. mai er fokus på sosiale utfordringer, og overgangen fra barneskolen til ungdomskolen.

– Vi i forebyggende barne- og ungdomsenhet ønsker å bistå foreldre, og kan også kontaktes for personlig drøfting av konkrete utfordringer, sier Fossum.

LES OGSÅ: Fem gutter pågrepet etter brann på Tåsen skole

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse