Syr for miljøet

Aud Fjeldstad (t.v.) og Unni Klausen syr handlenett til gjenbruk. 200 har de laget så langt. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Unni Klausen og Aud Fjeldstad klipper stoffer og syr handlenett til symaskinene går varme hver eneste tirsdag. – Dette er vår innsats for miljøet, sier Klausen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: Betale for en plastpose man bruker én gang, hver gang man handler? Nei, det synes ikke de to damene på Frivillighetssentralen Grefsen-Kjelsås noe om.

– Dessuten er mange veldig opptatt av akkurat dette for tiden, så da tenkte vi at vi kunne dra nytte av det, sier Fjeldstad og kikker opp bak symaskinen.

Fokus på gjenbruk

I tillegg til sentralens egen brukthandel, er handlenettsalget blant bidragene med grønn profil og fokus på gjenbruk. Dessuten gir det sårt tiltrengte ekstramidler til Frivillighetssentralen, forklarer daglig leder Kjersti K. Vasli.

Hun er mektig imponert over produksjonen til Fjeldstad og Klausen.

– Jeg anslår at vi har sydd 200 nett hittil i år, sier Klausen, og legger fra seg saksen, som hun med nøyaktig presisjon kutter opp metervis med stoffer i alle verdens farger og mønstre med.

Stoffene er restematerialer donert fra forskjellige firmaer i området, og damene uttrykker stor takknemlighet for givergleden.

Belastende

– Vi har innsett at vi ikke kan redde verden, men dette er vårt lille drypp. Hvis vi får alle i Nordre Aker til å bidra litt kan vi få til resultater. Tenk om vi fikk ned plastposebruken i bydelen med 50 prosent! Det hadde vært veldig morsomt, sier Vasli.

– Plastposene belaster miljøet både når de produseres og når de kastes. Hvorfor ikke skaffe seg et nett som kan brukes om igjen og om igjen? Og se så lekre de er da! utbryter Vasli.

Selvvalg

Og en må ikke tro at nettene er like. Damene legger sjelen sin i at hvert nett skal bli akkurat slik kjøperen ønsker.

– Du kan komme innom og velge farge, stoff og fasong, sier Klausen, og viser frem et ekstra stort nett i et trendy mønster med lommer på utsiden, bestilt av en ung dame, og et mindre rødt et med vattert håndtak, til en eldre kvinne.

Allerede populært

Når lokalavisen titter innom jobber Klausen og Fjeldstad med en bestilling på 25 nett – de er bestilt til en hel avdeling med sykepleiere på et av byens sykehus. I tillegg har duoen levert handlenett til et hage- og interiørmagasin som vil bruke dem som premier til leserne.

– Dropp plastposene og kom til frivillighetssentralen og kjøp et handlenett. Dessuten er du med på å støtte frivillighetsarbeidet i bydelen. Ring eller kom innom og få et flott nett til bare 50 kroner, oppfordrer Vasli.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse