T-bane rundt byen

Trivdes: H. K. H. Kronprins Haakon så ut til å ha en fin tur på den nye T-banen fra Sinsen.

Heretter vil vi snakke om tiden før og etter at T-baneringen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

- Viktig: – T-baneringen er avgjørende for oppblomstringen rundt Nydalen, Storo og Sinsen, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

Se bildet større

Endelig: Nå er T-baneringen endelig åpen. Sinsen stasjon ble mandag åpnet med brask og bram.

Sinsen: Det mener ihvertfall samferdselsbyråd Peter N. Myhre (FrP), som var en av de mange celebre gjestene som var med på åpningsfesten for den nye T-baneringen. Både samferdselsministeren, ordføreren og ikke minst H. K. H. Kronprins Haakon sluttet seg til applausen som runget ut over nyåpnede Sinsen stasjon mandag formiddag.

Etterlengtet

Det er seks år siden de første spadetakene ble tatt for det store ringprosjektet. Siden da er det lagt fem kilometer med skinner, og bygget tre splitter nye stasjoner. Nydalen, Storo og nå Sinsen er etter tur blitt nye knutepunkter på T-banenettet. Passasjerene har vist sin takknemlighet ved i økende grad å sette bilen hjemme.

– T-banen og kollektivlinjene er byens vener og arterier. Det er vanskelig å overvurdere betydningen av det som skjer i dag, sa Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen i sin tale.

– Med denne flotte arkitekturen, og med tilbudet som T-banen innebærer, håper og tror jeg at Sinsen får sitt velfortjente løft, la han til.

Oppblomstring

Selve åpningsfesten startet på Majorstuen stasjon, der Kronprinsen med følge entret de splitter nye MX-3000-vognene på spor fire. Han så ut til å trives godt på skinnene fram til Sinsen stasjon, der Sinsen ungdomskorps og en ellers velfylt perrong tok i mot ham med musikk, drill og jubel.

Blant talerne var samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

– T-baneringen er avgjørende for oppblomstringen rundt Nydalen, Storo og Sinsen, sa statsråden.

Også samferdselsbyråd Peter N. Myhre trakk fram betydningen for lokalmiljøet.

– Mange som har sitt daglige tilhold her kan begynne å snakke om tiden før og tiden etter at T-banen kom, sa FrP-politikeren.

Etter talerne hadde sagt sitt, var det Kronprinsens tur. Han avduket høytidelig en plakett, og samtidig ble Sinsen T-banestasjon erklært åpnet.

Finnes det et Sinsen

Blant de kunstneriske innslagene var trubadur og Oslo-poet Lars Lillo-Stenberg. Han beklaget at han ikke hadde skrevet en sang spesielt for Sinsen, men improviserte en Sinsen-hyllest langs velkjente deLillos-linjer:

"Finnes det et Sinsen, et slik som jeg vil ha".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse