T-banestasjonene skal oppgraderes

Oslo T-banedrift lager nå en oversikt over stasjoner de ikke anbefaler rullestolbrukere å benytte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2008 kl 15:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Anita L. Hanken

OSLO: Kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark sier saken har en velkjent problematikk, men mener det blir feil å skylde på de nye vognene. Han viser til at flere av stasjonene er bygget slik at de ligger i kurver. Med lange, stive vogner genererer dette avstand mellom vogner og plattform. I tillegg er skinnegangene tilført ny pukk med årene, og dette har skapt avstand til plattformene.

– Så skal det sies at de nye togene er noen centimeter høyere enn de gamle. Toget er konstruert for å passe til gjennomsnittshøyden på plattformene, sier han.

Rydmark ber om tålmodighet inntil man får stasjonene i orden. Arbeidet med oppgradering av stasjonene er kostnadskrevende, men Oslopakke 3 vil gi betydelige midler til dette. I løpet av vinteren skal verstingen Nationaltheatret stasjon rettes opp. I høst skal også Linderud stasjon rettes opp.

– De andre stasjonene i Groruddalen blir oppgradert i 2009 og 2010. Holmenkollbanen skal være justert til 2011, sier han.

– Så er det spekulert på om det ikke er lurt å ha en hydraulisk rampe under dørene ved toget for å minske avstanden mellom tog og plattform. En slik rampe vil hjelpe mot avstanden, men ikke mot høydeforskjellen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse