T-banestasjonene skal oppgraderes

Oslo T-banedrift lager nå en oversikt over stasjoner de ikke anbefaler rullestolbrukere å benytte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2008 kl 15:00

Anita L. Hanken

OSLO: Kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark sier saken har en velkjent problematikk, men mener det blir feil å skylde på de nye vognene. Han viser til at flere av stasjonene er bygget slik at de ligger i kurver. Med lange, stive vogner genererer dette avstand mellom vogner og plattform. I tillegg er skinnegangene tilført ny pukk med årene, og dette har skapt avstand til plattformene.

– Så skal det sies at de nye togene er noen centimeter høyere enn de gamle. Toget er konstruert for å passe til gjennomsnittshøyden på plattformene, sier han.

Rydmark ber om tålmodighet inntil man får stasjonene i orden. Arbeidet med oppgradering av stasjonene er kostnadskrevende, men Oslopakke 3 vil gi betydelige midler til dette. I løpet av vinteren skal verstingen Nationaltheatret stasjon rettes opp. I høst skal også Linderud stasjon rettes opp.

– De andre stasjonene i Groruddalen blir oppgradert i 2009 og 2010. Holmenkollbanen skal være justert til 2011, sier han.

– Så er det spekulert på om det ikke er lurt å ha en hydraulisk rampe under dørene ved toget for å minske avstanden mellom tog og plattform. En slik rampe vil hjelpe mot avstanden, men ikke mot høydeforskjellen.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!