ANNONSE
Annonse

«Ta trikken til et sted du aldri har vært»

Cathrines hverdagsmagi:

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Det er skummelt å vokse opp på vestkanten. Livsfarlig, faktisk. I hvert fall når man sitter i sin trygge stue på Slemdal og leser om de skumle ti...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2013 kl 13:23

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Det er skummelt å vokse opp på vestkanten. Livsfarlig, faktisk. I hvert fall når man sitter i sin trygge stue på Slemdal og leser om de skumle tingene som skjer på Grorud. Og det ser ikke ut til å ha blitt bedre, i hvert fall ikke om man leser nasjonale aviser. Selv i min egen jobb har jeg mer å gjøre på Røa enn på Rødtvedt.

Så sist helg dro jeg på studietur til Ellingsrud. En glitrende senvinterdag med grusknasende smeltevann sildrende under sålene. I selskap med regnbuens disipler. Toppluer, kippah'er, skjorteler og nikkers blandet seg som sanden i råtten snø.

Ute la solstrålene lyse gullflak over hvite boligblokker, og fra jordene ut mot Mariholtet lød glade hvin på hedmarksdialekt, hindi og urdu.

Derfor dagens oppfordring:

Ta T-banen eller trikken en dag. Til et sted du aldri har vært. Se deg rundt, trekk pusten dypt, og tenk på at her lever noen som er akkurat som deg. Selv om dere er helt forskjellige har dere dette til felles: Dere har valgt dere Oslo. Av den ene eller andre grunnen. Den ene i villa, den andre i blokk, men til syvende og sist er vi alle bare mennesker, som lever, puster og trives i den samme luften

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

 

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi:

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse