ANNONSE
Annonse

Taggerne tok over «Antikken»

Ungdomsskoleelevene sto bak kunstprosjektet. Nå er det ødelagt.

Før lysvandringen i fjor høst malte 75 Engebråten-elever undergangen ved Akerselva som et tempel fra Antikken. Nå har taggerne "tatt over" veggene igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2009 kl 09:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ENGEBRÅTEN: - Jeg syns det har blitt veldig bra, sa Håkon Yssen Rørstad (13) og kameratene Andreas Borander (12), Mathias Grov Skyte (12) og Konrad Skogen (13) da de la siste hånd på verket i september i fjor.

Prosjektet var et samarbeid mellom Engebråten skole og Kjelsås-kunstner Elisabeth Frøberg ved atelieret på Kjelsås stasjon. 75 elever i tre grupper brukte tre dager på å dekorere undergangen, før "Elvelangs i fakkellys" langs Akerselva.

Blant greske guder

- Her er Afrodite, Cupido, Posseidon, Artemis.. Frøberg ramset opp og pekte på de guddommelige kroppene, mellom "krukker" og "søyler", som etter hvert dekket de tidligere nedtaggede veggene i undergangen.

- Elevene har vært så dyktige. Jeg har jobbet med ungdom mange ganger, men har aldri opplevd at noen har vært så ivrige. Helt utrolig! sa Frøberg.

Men nå har altså ivrigere hender igjen "underlagt" seg tunnelveggene. Det gjør Frøberg trist.

- Andre uttrykksformer

- Jeg syns det er veldig trist at noen ikke har sans for kunst og å ha det pent rundt seg. Jeg tror elevene som var med på dette syns det er skikkelig dumt at undergangen er tagget ned igjen. De ville gjerne passe på at det ikke skulle skje, men det er klart at de ikke kan gjøre det hele tiden, sier Frøberg.

Som kunstnerisk leder for prosjektet vil hun likevel ikke rette pekefingeren mot noen.

- Hvis det er sånn at taggerne har en sterkt trang til å uttrykke seg, så syns jeg heller at de burde inviteres til å få ut kreativiteten i mer kunstneriske rammer som ikke ødelegger for andre. Kanskje bør vi invitere med taggerne til å være med neste gang, undrer Frøberg, og legger til:

- Eller så burde de melde seg på boksekurs.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse