Takeaway-konsert hjem i stua

Barratt Due Musikkinstitutt spiller gratiskonserter hjemme hos naboene

_BREDDE: : I sofaen lengst unna: Steinar Widding og Karin Helene Haugen. I sofaen nærmest, inn-inviterte naboer, Liv og Truls Grøting. FOTO: FOTO: Elin W. Gundersen.

Heldige er naboene til Barratt Due Musikkinstitutt, de får nemlig gratistilbud om klassiske intimkonserter i egen stue.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.04.2012 kl 15:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

på vei: Musikerne og crewet på vei til familien Widding. FOTO: FOTO: Elin W. Gundersen

Se bildet større

ferdig: Konserten er over - og gjengen på vei ut, fra venstre: Eline Moe Melgavis, Thormod Rønning Kvam, Siri Snortheim, Emilie Benedicte Haagenrud, Sarah- Eirin Bye, og Victoria Putterman. FOTO: FOTO: Elin W. Gundersen

Se bildet større

HJEMMEKONSERT: Fiolinistene og Barratt Due Musikkinstitutt Sarah- Eirin Bye (20) og Emilie Benedicte Haagenrud (20). FOTO: FOTO: Elin W. Gundersen

MAJORSTUA: - Et veldig generøst og flott tilbud, og enda bedre enn en "vanlig" konsert. Nydelig klassisk musikk av entusiastiske og flinke musikere, forteller en takknemlig huseier Steinar Widding.

Lapp i postkassen

Det hele begynte med en lapp i postkassen; I forbindelse med Fagerborgfestspillene, og hvor Barratt Due Musikkinstitutt-elevene tilbød å lage konsert hjemme i stuen til naboer - helt gratis. Og i går ettermiddag fikk familien Widding besøk av fiolinistene og Sarah- Erin Hurtado Bye (20) og Emilie Benedicte Haagenrud (20), i tillegg til "crewet" rundt det hele.

- Vi inviterte også inn to andre naboer, og alle synes dette var en veldig hyggelig og fin opplevelse. Konserten ga absolutt mersmak, og dette gjør vi gjerne igjen. Og en eventuell neste gang inviterer vi mange flere naboer, forteller Widding.

- God gammeldags huskonsert

Konserten varte i underkant av en time, og fiolinistene fremførte Sonate for to fioliner av Leclair.

- Det var veldig hyggelig og givende å kunne få spille for våre naboer. På Barratt Due blir det ofte til at vi spiller på de samme scenene om og om igjen, derfor var det både interessant og lærerikt å få til en god gammeldags huskonsert i stuen til noen veldig hyggelige naboer, sier en av fiolinistene, Sarah-Eirin Bye

- Jeg tror det er viktig at vi også lærer å være litt spontane og opptre på ulike arenaer. Jeg håper virkelig at vi kan gjøre flere lignende konserter i fremtiden, sier Sarah-Eirin, som har spilt fiolin siden hun var 7 år, og nå er i andre året ved høyskoleavdelingen til Barratt Due.

Leder av Oslo Musikkråd, Eline Moe Melgalvis, og som også har undervist musikerne og crewet i ett halvt års tid, er veldig fornøyd med studentenes nye konsept; Fagerborgfestspillene.

- Fagerborgfestspillene har undertittelen "Kammermusikk for gode naboer", og det er veldig fint å kunne lansere festspillene nettopp hjemme hos naboer. Det å ha konsert hjemme i stuen hos noen er en litt uvanlig setting, men dette ble et veldig morsomt og fint konsertstunt, og bør gjentas oftere, sier Moe Melgalvis.

Konserter på instituttet

Andre naboer får tilbud om gratiskonserter på musikkinstituttet, for Fagerborgfestspillene er mye mer enn konserter hjemme hos naboene, blant annet med fem forestillinger i Kammersalen på Barratt Due: 19. april: kl 19.00 Vårblås, 21. april: kl 15.00 Lyst?, 22. april: kl 15.00 En søndag i det 20.århundre, 23. april kl 19.00 Klassisk koldtbord, og 2. mai kl 19.00 Hjerte og smerte gjennom 400 år.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse