Taket raste i bilbutikken som skal bli kontorbygg på syv etasjer

Onsdag raste taket på bygget som er i ferd med å rives i Vitaminveien 4. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Taket på den tidligere bilforretningen i Vitaminveien raste ned onsdag kveld. Bygget skal rives og erstattes med kontorer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2016 kl 13:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO: Politiet tvitret like før klokken 20.30 onsdag kveld at deler av taket hadde rast ut på en byggplass, og at det var fare for ytterligere ras.

Det ble søkt etter personer på byggeplassen, men ikke funnet at noen hadde oppholdt seg der da raset gikk. Taket bestod av en stålkonstruksjon.

Se bildet større

Taket bestpende av stål og bølgeblikk. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi kjenner ikke årsaken til at det har rast, men nå er vi snart ferdig med våre undersøkelser på stedet. Da vil de ansvarlige på stedet bruke gravemaskin og rive hele taket. Politiet og OBRE vil bli på stedet og kvalitetssikre arbeidet, sa operasjonsleder i oslopolitiet, Marita Aune, til Aftenposten.

Blir konorbygg og park

Taket som raste var på den tidligere Toyota- og Lexus-butikken i Vitaminveien 4. Bilforretningen er i ferd med å rives, og det er ifølge Plan- og bygningsetatens saksinnsyn søkt om oppføring av et kontorbygg på tomta.

Prosjektet er presentert slik i søknaden:

«Det søkes oppført et nytt kontorbygg i 7 etasjer og én underetasje, med næring i første etasje mot Vitaminveien. Tiltaket er delt inn i to bygningsvolumer som slutter seg rundet en delt glassgård. Hovedinngang for kontorbygget ligger mot Vitaminveien.

Det skal anlegges park og gangdrag i forbindelse med tiltaket. Dette foreslås i form av en allment tilgjengelig bydelspark syd for bygget, og grønne gangdrag på vest- og østside. Begge gangdragene knytter Vitaminveien mot den nye bydelsparken».

Rammetillatelsen for nybygget ble gitt i juli, men har ifølge PBE ennå ikke fått igangssettingstillatelse.

Eiendommen er regulert til hovedformål bebyggelse og anlegg – transformasjonsområde i «Kommuneplan 2015 – Oslo mot 2030», som ble vedtatt av bystyret høsten 2015. Eiendommen er videre regulert til underformål bolig/forretning/kontor.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse