Takk helt fra Tanzania!

Engebråten-elever samler årlig inn 200.000 gjennom solidaritetsaksjon.

Fellessamling: Elevene på Engebråten fikk en fellessamling utenom det vanlige da Winifrida og Vashti fra IOP besøkte skolen sammen med ungdommene i Communication for Change. (Foto: Ingunn Blauenfeldt Christiansen)

- Takket være de pengene dere samler inn kan flere barn og unge uten foreldre få utdanning og muligheten til å leve et anstendig liv, sa Wininfrida og Vashti fra Tanzania.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2013 kl 14:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Besøk: Ikke hver dag Engebråten får besøk helt fra Tanzania. (Foto: Ingunn Blauenfeldt Christiansen)

Se bildet større

Kontakt: Elevrådsleder ved Engebråten Åse Håtveit (f.v.), Winifrida Jackson fra IOP, elevrådsnestleder Uros Jeremic og Vashti Dafa fra IOP, fikk god kontakt under besøket på Engebråten. (Foto: Ingunn Blauenfeldt Christiansen)

Se bildet større

Takk: De unge fra Tanzania ville gjerne takke Engebråtenelevene: Fra venstre: Winifrida, Åse, Uros, Vashti, Hanna Helene og Karoline. De to sistnevnte deltar sammen med IOP-jentene på KFUK/Ms og Kirkens Nødhjelps Communication for Change, utvekslingsprogram for ungdom, og bodde før jul tre måneder hos IOP i Tanzania. (Foto: Ingunn Blauenfeldt Christiansen)

KJELSÅS: For tredje år på rad - gjennom solidaritetsdagen i februar - samler ungdomsskoleelevene på Engebråten inn penger til Ilula Orphan Program-IOP i Tanzania.

Besøk fra Tanzania

Winifrida Jackson og Vashti Dafa fra IOP var i forrige uke innom på skolen for å takke.

- Det var utrolig hyggelig å få besøk og å få høre at pengene vi samler inn virkelig kommer til nytte, ifølge  Åse Håtveit og Uros Jeremic - henholdsvis elevrådsleder og elevrådsnestleder på Engebråten, og ifølge pressemeldingen avisen har mottatt fra skolen i etterkant av besøket. .

Winifrida og Vashti besøkte fellesamlingen på skolen og fortalte elevene om et liv som skiller seg mye fra Engebråten-ungdommenes liv.

Foreldreløse

Begge jentene er foreldreløse og kom til IOP for ca seks år siden. IOP driver, blant mye annet, et hjem for foreldreløse jenter. Her fikk Wininfrida og Vashti en seng å sove i, mat, muligheten til å gå på skole og å leke. Nå er de begge 22 år og studerer på universitetet. 

- Før vi kom til IOP hadde vi ingen framtid. På IOP fikk vi det, og takket være de pengene dere samler inn kan flere barn og unge uten foreldre få utdanning og muligheten til å leve et anstendig liv. Tusen takk skal dere ha Engebråten! ifølge Vashti og pressemeldingen.

Samler inn hele 200.000

Det er tredje år på rad at Engebråten ungdomsskole bruker sin solidaritestdag i februar til å samle inn penger til IOP. Ifølge pressemeldingen blir det hvert år samlet inn hele 200.000 kroner. Penger som rekker langt i Tanzania og som garantert kommer fram.

IOP drives av lokalt ansatte og frivillige. Pressmeldingen forteller videre at det er norske Berit Skaare som startet opp for ca 12-13 år siden. Det er frivillige støttegrupper i USA, Nederland, Luxenbourg, Italia, Danmark og Norge.

IOP har ellers støtte fra bl.a. Kirkens Nødhjelp, Clinton Foundation. I løpet av den tiden IOP har eksitert har rundt 1 400 barn og unge fått skolegang og utdanning via programmet. Nå driver IOP et jentehjem, en egen førskole og videregående skole.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse