«Takleggeren» ødela først deler av taket på huset, før han tilbød seg å reparere det

Tore Haanshuus viser frem de ødelagte taksteinene. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

For mange tusen kroner. Men så var det ikke hvem som helst som bodde i huset heller.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2017 kl 16:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Tore Haanshuus (86) bor på Grefsen med kona. I siste utgave av menighetsbladet på Grefsen og Kjelsås, Talefoten, står det en notis der Tore advarer mot en mann som tidligere i høst ikke bare prøvde å tilegne seg en svart jobb på taket til Tore – men som i tillegg først ødela deler av taket.

Nordre Aker Budstikke tok en tur innom Tore og kona.

– Hva var det egentlig som skjedde?

– Jeg var ute i hagen, og så kom en mann inn på eiendommen her. Han var norsk, og så helt i orden ut. Han viste raskt også frem en slags legitimasjon, eller kort, om hvem han var, eller skulle vært. Men jeg ser dårlig, så jeg fikk ikke med meg hva som sto der, forteller Tore.

Sa han jobbet på annet tak

Tore fortsetter:

– Mannen, som kanskje var i tidlig 30-åra, fortalte at han hadde jobbet på et tak i nærheten. Og med den utsikten han hadde fra det taket, så hadde han sett at vi trengte takreparasjon. Jeg tenkte jo først at ja, vi kunne jo kanskje trenge en reparasjon da? Han sa i tillegg at en liten sjekk ikke skulle koste oss ett eneste øre!

Se bildet større

Den frekke «takleggeren» mente å ha sett - fra jobb på annet tak i nærheten - at huset trengte en takreparasjon. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Tore forteller videre at mannen tilbød seg å gå opp på taket, for en nærmere titt.

– Han var veldig på, og tok stigen ned fra ytterveggen her. Satt den opp langs veggen, og kom seg opp på taket. Jeg hørte at han banket noe der oppe. Så kastet han ned ødelagte takstein for å underbygge at det det var på tide å gjøre noe. I ettertid så jeg jo at dette var ferske skader på steinene. Disse taksteinene hadde mannen ødelagt selv, ifølge Tore.

Ikke hvem som helst som bodde i huset

Og så er det kanskje på tide nå, å fortelle at den frekke «takleggeren» nok valgte seg feil hus og feil folk, denne dagen. For Tore har nemlig vært politiførstebetjent, og etterforsket mange saker, i mange år.

Innrammet på veggen henger også hyllest av Tores nesten 35 års innsats i politiet:

«Hans iherdighet i etterforskningsarbeidet er legendarisk, hans sannhetssøken er kompromissløs og hans ubestikkelige rettlinjethet tjener oss til eksempel!»

Fra da Tore gikk inn i pensjonistenes rekker, i 1987.

Men takreparasjonshistorien er ikke slutt ennå.

Fikk dårlig tid

Tore fortsetter å fortelle.

– Mannen rakk å tilby en pris for å reparere taket, som han da selv hadde ødelagt taksteiner på. For 68.000 kroner skulle han fikse taket. Jeg sa at det var jo litt av en pris! Han ga umiddelbart en rabatt på 8000 kroner. Dette må være momsbelagt, spurte jeg litt strengt. Da fikk mannen veldig dårlig tid og forsvant ut av eiendommen, forteller den pensjonerte politimannen.

Som håper at andre nå ikke lar seg lure av den frekke «takleggeren».

– Jeg gikk etter han ut på veien for å se om jeg kunne notere meg noe bilnummer, men bilen var nok lurt parkert et stykke unna inngangen til hagen her. Jeg har også sjekket ut om han virkelig kunne ha jobbet på taket til hus som har utsikt til vårt tak, siden han sa det var slik han hadde sett av vi trengte en reparasjon, men det har jeg funnet ut av at ikke har skjedd.

– Og hva skjedde med taket?

– Heldigvis har ett av barnebarna nå fikset det, kan Tore fortelle.

– Men har den pensjonerte politimannen anmeldt forholdet?

Nei, og Tore ramser opp fra straffeloven og konkluderer med at det jo ikke kom så langt at det ble begått noe lovbrudd. Tja, bortsett fra hærverk på taket av huset da.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse