ANNONSE
Annonse

Tar du brilleutfordringen fra Ellefsen?

Per Christian Ellefsen hadde med en håndfull gamle briller som Philip Reiler skal ta med til Tanzania senere i måneden. Foto: PRIVAT

Elling-skuespiller Per Christian Ellefsen har vært «brillemann» i mange år, og svarte straks ja da han fikk mulighet til å gi sine gamle briller nytt liv i Tanzania.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2018 kl 12:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: – Jeg syns det er en hyggelig ting å gjøre. Det er et praktisk tiltak som kan gjøre en stor forskjell for andre, men som koster meg lite, sier Per Christian Ellefsen.

Nylig leverte skuespilleren fra Grefsen inn fem par brukte briller til optikeren på Sandakersenteret.

Fra Kjelsås til en nese i Tanzania

Brillekjeden Specsavers har de siste årene samlet inn briller som ikke lenger er i bruk, fra skuffer og skap her i Norge.

I fjor var programleder Sigurd Sollien fra Kjelsås med på å fronte kampanjen. Vi fikk følge brillenes reise, fra Solliens nese til en ny eier i Tanzania, gjennom brillebloggen til Philip Reiler. Han er prosjektleder for Specsavers «Gi syn til Tanzania», og bor selv på Grefsen.

– Det er flott at andre kan få nytte av dette. Jeg er opptatt av gjenbruk av ting, vi her i Norge har så mange ting, sier Ellefsen.

Nytt syn på livet

Per Christian Ellefsen, Philip Reiler og optiker Andreas Bergh på Sandaker. Foto: PRIVAT

Hvor mange briller han har hatt gjennom årenes løp, har han ikke helt oversikt over.

– Men det har blitt noen. Jeg har vært langsynt nå i hvertfall i 15 år, sier han, og innrømmer at han ikke alltid har vært like flink til å sjekke øynene.

Spørsmålet om hva slags syn på livet de nye eierne av et par skuespillerbriller vil få, humrer Ellefsen av.

– Jeg har vært i Afrika flere ganger og jobbet med noen programmer. Det som slår meg i Tanzania og Øst-Afrika er livsgleden deres og at de tar livet mer positivt enn vi i Vesten, som ofte lager oss problemer. Den postitiviteten tror jeg er en viktig del av det å overleve, hvis man bor dårlig og mangler elementære ting.

Ellefsen har en klar oppfordring:

– Se gjennom hva du har liggende, og lever inn briller du ikke bruker lenger. Kanskje kan du også gi en helt ny brille i gave?

Eyecamp i Tanzania

I slutten av februar tar Philip Reiler med seg Ellefsens briller til Tanzania. Brillegaven er en del av det humanitære prosjektet «Gi syn til Tanzania».

– I fjor stilte Sigurd Sollien opp, så det er flott at Ellefsen viderefører dette i år og inspirerer lokalmiljøet til å levere sine brukte briller til Tanzania. Alle brillene blir målt, rengjort og sortert før avreise, slik at vi sitter igjen med fullt brukbare briller, som kan utgjøre en stor forskjell for dem som får dem i Tanzania. Bare tenk på skolejenta med minus 9, som nå får muligheten til å følge undervisningen på skolen, eller håndverkeren som kan vende tilbake til yrket sitt med skikkelige briller, sier Reiler.

I Norge ligger det flere millioner briller og støver ned. Om du vil gi bort dine brukte briller, så kan du reise innom Specsavers på Sandakersenteret for å avlevere dem.

Her kan du se en film fra fjorårets aksjon i Tanzania:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse