Brede Hangeland: Tar ikke en Zlatan

Tar ikke en Zlatan

STOR BREDE: Brede Hangeland på Fulhams treningsfelt. Nordmannen hylles som en stor tilvekst og en av hovedgrunnene til klubbens suksess.

Over 60 (!) kamper i året til tross: Brede Hangeland (28) vraker ikke landslaget til fordel for tilværelsen som utenlandsproff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.12.2009 kl 08:50

SPEAKER.NO: Zlatan Ibrahimovic, svenskens ubestridte superstjerne, har gjort det. Han orker ikke mer landslagsspill. I en alder av 28 år. Brede Hangeland, Norges forsvarsbauta og landslagskaptein, er like gammel. Men like motivert.

WEB-TV: En landslagskaptein blant stjerner

- For meg er landslaget en stor ære. En mektig opplevelse. Det største jeg kan oppnå.

- Så lenge jeg er god nok, og kroppen henger med og tåler kjøret, kommer jeg også til å stille opp, sier Hangeland, stikk i strid med det andre fotballstjerner har hatt en tendens til å gjøre de siste årene.

Les også: En veiviser mot stjernestatus

Drepende program

Vi treffer ham på Fulhams treningsfelt i Motspur Park - et par togstopp etter Wimbledon i Sør-London.

Som en krysning mellom Manchester Uniteds Nemanja Vidic og statuene på Påskeøyene rager han høyt over alle andre.

Men når kalenderåret 2009 snart er omme, og Hangeland skal oppsummere det som har foregått, kommer han ikke utenom kampprogrammet.

- Jeg kan forstå spillere som Zlatan til en viss grad, sier 28-åringen.

- Vi er ved bristepunktet nå. Er det forsvarlig å spille så mange matcher? Jeg snakket med fysioterapeuten om det nå nylig. Han hadde regnet ut at kampantallet mitt i år ville overstige 60.

Prisen Fulham-proffen betaler er en verkende kropp. Det går ikke en dag uten at Hangeland har vondt. Hardkjøret tar på. Smellene er mange.

- Ikke misforstå. Jeg føler meg absolutt ikke gammel. Og jeg klager ikke. Jeg kunne ikke hatt et bedre liv. Men når det kommer to midtstoppere som er yngre og bedre enn meg, må jeg vike. Da er mine landslagsdager talte, smiler han.

Les hele intervjuet med Brede Hangeland på Speaker.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse