Brede Hangeland:

Tar ikke en Zlatan

STOR BREDE: Brede Hangeland på Fulhams treningsfelt. Nordmannen hylles som en stor tilvekst og en av hovedgrunnene til klubbens suksess.

Over 60 (!) kamper i året til tross: Brede Hangeland (28) vraker ikke landslaget til fordel for tilværelsen som utenlandsproff.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2009 kl 08:50

SPEAKER.NO: Zlatan Ibrahimovic, svenskens ubestridte superstjerne, har gjort det. Han orker ikke mer landslagsspill. I en alder av 28 år. Brede Hangeland, Norges forsvarsbauta og landslagskaptein, er like gammel. Men like motivert.

WEB-TV: En landslagskaptein blant stjerner

- For meg er landslaget en stor ære. En mektig opplevelse. Det største jeg kan oppnå.

- Så lenge jeg er god nok, og kroppen henger med og tåler kjøret, kommer jeg også til å stille opp, sier Hangeland, stikk i strid med det andre fotballstjerner har hatt en tendens til å gjøre de siste årene.

Les også: En veiviser mot stjernestatus

Drepende program

Vi treffer ham på Fulhams treningsfelt i Motspur Park - et par togstopp etter Wimbledon i Sør-London.

Som en krysning mellom Manchester Uniteds Nemanja Vidic og statuene på Påskeøyene rager han høyt over alle andre.

Men når kalenderåret 2009 snart er omme, og Hangeland skal oppsummere det som har foregått, kommer han ikke utenom kampprogrammet.

- Jeg kan forstå spillere som Zlatan til en viss grad, sier 28-åringen.

- Vi er ved bristepunktet nå. Er det forsvarlig å spille så mange matcher? Jeg snakket med fysioterapeuten om det nå nylig. Han hadde regnet ut at kampantallet mitt i år ville overstige 60.

Prisen Fulham-proffen betaler er en verkende kropp. Det går ikke en dag uten at Hangeland har vondt. Hardkjøret tar på. Smellene er mange.

- Ikke misforstå. Jeg føler meg absolutt ikke gammel. Og jeg klager ikke. Jeg kunne ikke hatt et bedre liv. Men når det kommer to midtstoppere som er yngre og bedre enn meg, må jeg vike. Da er mine landslagsdager talte, smiler han.

Les hele intervjuet med Brede Hangeland på Speaker.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon