Tar innpå Aften

Edda Medias tolv ultralokale Osloaviser spiser seg inn i markedet. Nå er de større enn Aften i åtte bydeler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2008 kl 14:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: – Jeg tror det har overrasket Schibsted at vi satser videre, etter betydelige underskudd både i 2006 og 2007, sier redaktør Tore Bollingmo til Dagens Næringsliv. Bollingmo har det redaksjonelle ansvaret for syv av de tolv bydelsavisene, mens Ivar Brynildsen er ansvarlig redaktør for de andre fem, deriblant Nordre Aker Budstikke.

Det helt lokale

De tolv lokalavisene kommer ut hver torsdag, med unntak av Nordstrands Blad, som også kommer med en utgave hver mandag.

I følge lesertall fra TNS Gallup er Edda-avisene nå større enn Aften i åtte av 15 bydeler. Da lesertallene ble målt i 2007, lå Edda 58.000 lesere bak Aften samlet sett. Nå ligger de bare 15.000 lesere bak, ifølge Forbruker & Media-målingen som ble kunngjort i februar i år.

Bollingmo tror de gode tallene blant annet det skyldes at hans journalister konsentrerer seg om de helt lokale sakene.

Bekymrer seg ikke

Redaktør i Aften, Hilde Haugsgjerd sier til Dagens Næringsliv at hun ikke er så veldig bekymret for konkurransen, og tror ikke de konkurrerende avisene forsyner seg av de samme leserne. Men hun innrømmer at de følger med.

I januar i år lanserte Aften åtte egne, ukentlige lokalbilag.

– Vi vet jo fra før at de helt lokale avisene er blant dem som klarer seg best. Vi har lenge lett etter måter vi kan gjøre Aften mer relevant, mer nær og mer lokal, sier Haugsgjerd.

– Hvis Aftenposten mister grepet om Oslo, er det et faresignal.

Lokalavisene Oslo omfatter to varianter av Ullern Avis Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Lokalavisen Frogner, Lokalavisen St. Hanshaugen, Østkantavisa, Nordstrands Blad og Lokalavisen Groruddalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse