Tar med musikken fra Senegal

Bandwagon-aktuelle King Milo.

Foto: Foto: Trine Solberg

Før King Milo bosatte seg i Norge i jula 2012, hadde han gjort seg karriere som musiker i Senegal. Nå prøver han å gjøre det samme her.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2013 kl 21:34

SENTRUM: På stammespråket Wolof, men med engelske innslag, og i musikkstilen han selv kaller "No Stress", lager King Milo, eller Malick Samb som han egentlig heter, R&B-inspirert reggae.

Oppvokst i Senegal, er han engasjert i hva som skjer både i hjemlandet og i resten av verden.

- Jeg synger om kjærlighet og harmoni, men også om samfunnet og for eksempel om hjemløse. Jeg tror man kan være med på å forandre. Hvis alle spiller sin rolle, kan vi forandre verden.

- Det er menneskene som interesserer meg og som jeg synger om. Nabolag og samfunnet, og ikke nødvendligvis politikken.

HØR OG STEM PÅ KING MILO I BANDWAGON HER

Vanskelig å velge musikken

King Milo kommer fra en stor religiøs familie i Senegal. Bestefaren underviste i Koranen og onkelen var Imam. Moderne musikk var ikke sett lett på.

- Det var vanskelig, for de forsto ikke helt hva jeg ville og syntes ikke dette var så bra. De trodde moderne musikk kun handlet om sex, vold og gangstere.

Likevel valgte han musikken, og dro etterhvert til nabolandet Gambia for å lære mer om reggae-musikken.

Både der og i Senegal har han jobbet med flere kjente musikere, blant annet Daara J Family, som har gjort seg kjent i resten av verden og som han beskriver som sitt absolutte favorittband.

- Det var etter Daara J Family at jeg begynte med min helt egne greie, forteller han.

LES OGSÅ: I Bandwagon med splitter nytt band

I Bandwagon med kjærlighetshistorie

Bandwagon-låta "Love story", er som navnet tilsier en kjærlighetssang og ble skrevet i 2011. Videoen til låta er spilt inn i Senegal, og der har han også vært tilbake etter at han flyttet til Norge og spilt inn videoen "Senegal".

- De beste sangene er de hvor du virkelig føler noe og de som hører på kan kjenne seg igjen og kjenne på den samme følelsen, mener han.

Etter at han flyttet til Norge har han også skrevet låta "Immigration"

- "Immigration" er en viktig sang, som handler om det å komme til et nytt land.

- Mange afrikanere tror nok at Europa er et slags eldorado. Jeg vil fortelle dem at det ikke er tilfelle, at man må komme seg på skolen, lære og jobbe, men at så går det bra. På den måten vil jeg gi dem et håp.

SE VIDEOEN TIL "LOVE STORY" HER

Vil skape og formidle musikk i Norge

Etter å ha gjort karriere i Senegal, trenger King Milo nå å få vist seg frem også her i Norge. Det var grunnen til at han meldte seg på Bandwagon.

- Jeg la ut sangen fordi jeg tror det kan hjelpe meg. Jeg synes også at jeg fortjener det. Jeg tror på meg selv og jeg håper folk vil like låta for jeg jobber hardt.

- Dette handler jo om å gjøre noe for nye artister. Jeg må dele det jeg har og vise frem det jeg kan.

King Milo har blitt et fast innslag på Café Sørs jam session på søndager og spiller også en del på Cafe D'or. Det er heller ikke umulig at du finner ham spillende på gitaren sin i Karl Johans gate.

Nå er drømmen å snart kunne spille inn et 6-spors akkustisk album i Norge.

- Jeg må bare spille mye, booke jobber og få vist hva jeg kan.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon