Tåsen skole feiret seg selv

Klare for forestilling: Fra venstre. Kari Lie (rektor i perioden 1987-2000) Maren Mohn, Julie Aune og rektor Eva Kjøge.

I helgen arrangerte Tåsen skole jubileumsforestilling på Trikkehallen. I forestillingen ble vi tatt med gjennom skolens epoker, fortalt gjennom karakterer som kjennetegnet de syv rektorene som har vært på skolen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Allsang: Festforestillingen ble avsluttet med allsang av alle skolens elever.

Se bildet større

Fv. Rektor Ludvig Indrebø (Julian Mæhlen 6 kl.), rektor Mads Berg (Håkon Gørbitz, 3 kl.), rektor Sigurd Hansen (Gilbert Lindstrøm, 5 kl.), rektor Bernard Stokke ( Julia Sjøholt Shellingen, 7 kl.), rektor Rolf Lindahl (Mikkel Sætre Lunde, 6 kl.), rektor Kari Lie (Maren Mohn, 6 kl.) og rektor Eva Kjøge (Julie Aune, 6 kl.).

Torshov: I år er det 90 år siden Tåsen skole ble grunnlagt, og skolen skal i den anledning feire seg selv.

- Selve bursdagen til Tåsen skolen skal feires første skoledag i august, men vi ønsket å begynne markeringen allerede nå, forteller Eva Kjøge, rektor ved Tåsen skole.

551 skuespillere

Trikkestallen på Torshov var lørdag leid inn for å skape en bedre atmosfære enn man får i en gymsal, og alle skolens 551 elever hadde en rolle i jubileumsforestillingen. Foreldre og yngre søsken så ut som de koste seg i salen da elevene fremførte forestillingen. Den nesten en time lange forestillingen tok publikum gjennom skolens historie med mye humor, sang og dans.

- Vi har hatt god tid til å forbrede barna, og vi har fått mye hjelp. Det er mange musikalske krefter ved skolen. Det er mye kultur på skolen, det skaper et positivt skolemiljø. Men det viktigste er selvfølgelig at barna får opptre og skinne, sier Kjøge.

En kort prat med de syv "rektorene" på bakrommet før forestillingen, viste en gjeng med elever som var litt nervøse, men som gledet seg mest.

- Jeg er litt nervøs, men det blir nok mest gøy. Vi ser ikke publikum fordi det er så mørkt. Da føler jeg nesten at ingen ser på, sier Julie Aune, som spiller rektor Eva Kjøge.

Elevene synes de også har fått være med på å forme forestillingens innhold.

- Vi har vært med på å få med mer humor enn hva det var. Det må være morsomt, mener Julia Sjøholt Shelling, som spiller Bernard Stokke.

Han var rektor i årene etter andre verdenskrig.

Ny skole til 2009

Eva Kjøge beskriver Tåsen som en skole som er opptatt av å ta vare på historien.

- Tåsen er en gammel skole som betyr mye for mange mennesker. Det er viktig å tenke på nå som vi skal inn i en moderniseringsperiode, sier hun.

Skolen skal nå totalrenoveres, og gjøres om til en moderne baseorganisert skole. Planen er at den skal stå ferdig i 2009. Kjøge har stor tro på at Tåsen skole vil fortsette å stå også de neste 90 årene.

- Jeg tror den vil vare i flere hundre år. Det er en kulturskole, som utvides videre. Spesielt nå som vi skal modernisere den, avslutter Kjøge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse