Tåsenhjemmet granskes av Helsetilsynet

Helsetilsynet i Oslo og Akershus har opprettet tilsynssak mot Tåsenhjemmet.

Svein Sundby fra Nordberg var så neddopet og deprimert etter seks uker på Tåsenhjemmet at datteren bestemte seg for å hente han hjem igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.08.2008 kl 18:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
TÅSEN/NORDBERG: Svein Sundby ble sendt til korttidsopphod på Tåsenhjemmet før jul i fjor. I løpet av de seks ukene han bodde på Tåsenhjemmet, ble Sundby kraftig deprimert, neddopet og klarte til slutt knapt snakke eller svelge medisiner, i følge datteren.

- Tilstanden var så alvorlig at vi bestemte oss for å ta ham ut av sykehjemmet umiddelbart og heller sørge for behandling av fastlege og hjemmesykepleie hjemme, på tross av sykehjemmets råd om at han burde bli der. Vi turte ikke ha ham der én dag til, sier Unni Sundby til Aftenposten.

Sundbys fastlege, Svein Aarseth, var usikker på hvor lenge Sundby kom til å leve etter at han kom ut av sykehjemmet, og sier til Aftenposten at han det var livsviktig for Sundby å kome seg ut av sykehjemmet. Det har vært en enorm forandring i tilstanden til Sundby etter at han kom hjem, mener Aarseth.

Helsetilsynet i Oslo og Akershus har nå opprettet tilsynssak mot Tåsenhjemmet.

Institusjonssjef på Tåsenhjemmet, Ellen Reine, sier til Aftenposten at hun er kjent med at det er sendt inn en klagesak fra Unni og Svein Sundby, men ønsker ikke ut over det å kommentere en sak som er under behandling.

For ett år siden ba bydel Nordre Aker Sykehjemsetaten vurdere bemanning og vedlikehold på Tåsenhjemmet etter medieoppslag om dårlige tilstander ved sykehjemmet.

Foreløpig har sykehjemmet ikke fått tilført noe ekstra bemanning, men det er gjort noen større investeringer i forhold til vedlikehold.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse