Tåsenløkka barnehage er åpnet

Tåsenløkka barnehage i Claus Borchs veier en barnehage med passivhusstandard. Den har plass til 396 barn mellom 3 og 6 år. I praksis blir det færre, siden yngre barn krever større plass en eldre barn. Nå er barnehagen tatt i bruk og offisielt åpnet. FOTO: MARTE SVENNEBY/OMSORGSBYGG

Byråd Hallstein Bjercke (V) fremhevet hvor etterlengtet barnehagen er, og at den bidrar godt til å skaffe barnehageplasser til byens barn, da han åpnet Tåsenløkka barnehage mandag denne uken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2015 kl 12:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tåsenløkka barnehage i bydel Nordre Aker er en nybygd barnehage i passivhusstandard. I januar ble den tatt i bruk, og mandag ble den behørig åpnet av byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke. Han fikk god hjelp av Karoline og Martin FOTO: MARTE SVENNEBY/OMSORGSBYGG

Se bildet større

Nybygde Tåsenløkka barnehage i Claus Borchs vei i Oslo er tatt i bruk og offisielt åpnet. Byggeier er Omsorgsbygg Oslo KF. FOTO: MARTE SVENNEBY/OMSORGSBYGG

TÅSEN: Tåsenløkka barnehage i Claus Borchs vei er ferdig bygget og ble tatt i bruk allerede 12. januar i år.

9. mars ble den offisielt åpnet av byråd for næring og kultur, Hallstein Bjercke. Han fikk hjelp av Karoline og Martin til snorklippingen, skriver Omsorgsbygg i en pressemelding.

Det er Omsorgsbygg Oslo KF som har vært byggherre, og som nå drifter og forvalter bygget. Adm.dir. Per Morten Johansen fremhevet byggets miljømessige kvaliteter, i form av at det er et passivhus.

– Denne eiendommen kjøpte vi allerede i 2009, med tanke på å bygge barnehage. Så prosessen har vært lang, og det er godt å være her i dag og se at vi har realisert et godt bygg som gir de som er her et godt liv, sa Johansen.

I tillegg er det åpnet en turvei i forbindelse med byggingen av barnehagen, som kommer alle naboer til gode.

Selve bygget er på totalt 3.600 kvadratmeter i tre etasjer med kjeller i halve bygget. Utomhus er 5,4 mål avsatt til lekearealene, og området er delt opp i mange soner. Her finnes både akebakker, små lekehus, et atrium og mange lekeapparater som barna kan utforske. I tillegg ligger hele Voldsløkka rett på andre siden av gaten for korte og lange turer i grønne omgivelser.

Tåsenløkka Barnehage er kommunal, men drives av Læringsverkstedet, og har kapasitet på 396 barn.

Omsorgsbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som bygger, drifter, forvalter og vedlikeholder kommunale formålsbygg i Oslo. Foretaket sorterer under Byrådsavdeling for kultur og næring.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse