Taubane til Grefsenkollen?

Etter snart 55 år diskuteres fortsatt tilgjengelighet, eller snarere mangel på tilgjengelighet, til Grefsenkollen.

 

Etter snart 55 år diskuteres fortsatt tilgjengelighet, eller snarere mangel på tilgjengelighet, til Grefsenkollen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2012 kl 15:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TAUBANE: I 1957 lå det forslag fra Øvre Grefsen vel om å lage taubane opp til Grefsenkollen. FOTO: Akersposten

GREFSENKOLLEN: Taubane har vært ett av flere transportforslag til Grefsenkollen. Men det var altså så langt tilbake som i 1957. I Akersposten fra den gang heter det blant annet:

«...På alminnelige hverdager er det nemlig ingen fast forbindelse til Grefsenkollen, og det er ikke annet å vente enn at tilreisende derfor legger turen til andre av byens utsiktstopper. Som Akersposten har væt inne på tidligere, har Øvre Grefsen Vel planer om å rette på dette misforholdet ved å sette i gang en hengebane a la Krossobanen på Rjukan til toppen av Grefsenkollen...», står det blant annet i den gamle avisen, og i tillegg at vellet allerede hadde hentet inn tilbud hos «et av byens entreprenørfirmaer».

Taubanen ble foreslått enten å gå fra tidligere Grefsenseteren restaurant, og rett opp, eller fra Kurveien 9, rett opp, med «kupé til 15 mennesker», og også med plass til skiene!

Vellets kanskje noe ambisiøse forslag ble aldri noe av. Og 55 år senere er det kun buss opp og ned til Grefsenkollen på søndager.

Stadig transportkamp

Men kampen er fortsatt i gang. I vinter skrev Nordre Aker Budstikke om aksjonen for å få et mye bedre kolletivtilbud til og fra Grefsenkollen, med representanter fra Trollvannstua, Grefsenkollen restaurant, skisenteret, Furuholmen Friluft og bydelsutvalget.

Samferdsels- og miljøbyråd Ola Elvestuen (V) sa den gang at han var enig i at det er ønskelig å gjøre det enklere å komme seg opp til Grefsenkollen.

Aksjonsgruppa var også på Rådhuset og la frem saken for andre bystyrepolitikere.

- Flere av oss deltok i et møte med medlemmer fra miljø- og samferdselskomiteen på Rådhuset på forsommeren. Vi fikk inntrykk av at politikerne stilte seg positive til å bedre kollektivtilbudet til og fra Grefsenkollen, og vi følte at vi hadde en god sak, forteller Jon Kloster, drifter av Grefsenkollen Restaurant.

Ingen utvidelse

Tirsdag formiddag kan imidlertid byråd Elvestuen fortelle at det nå er bestemt at det foreløpig ikke blir noen utvidelse av busstilbudet opp og ned Grefsenkollen. Med andre ord er det fortsatt bare søndagsbuss opp og ned til kollen.

Men det stopper ikke aksjonen.

- Nei, vi kommer til å kjempe videre for et bedre kollektivtilbud opp hit. Det er ikke noe å lure på! Det er jo noe utrolig at det per i dag kun går buss opp og ned Grefsenkollen på søndager, når bedre tilgjengelighet har vært tema i hvert fall helt siden 1957!

- Hva med en taubane?

- He he, nei, vi satser nok på bussen, sier Kloster.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse