- Tenker bare frem til fredag!

Rockebandet "Sinsenkrysset" klare for Norske Talenter

Sinsenkrysset: Bandet på audition for Norske Talenter - Amanda ikke tilstede da bildet ble tatt. FOTO: Utlån/Sinsenkrysset

«Sinsenkrysset» er klart for Norske Talenter nå på fredag. - Heftig å spille live for kanskje 700.000 seere! tror Jesper i bandet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.11.2012 kl 20:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fra venstre: Torkild, Marcus, Gard, Jesper og Amanda. FOTO: Foto: Utlån/Sinsenkrysset

DISEN: - Etter at vi hadde spilt på Ungdommens Kulturmønstring, ble vi oppfordret til å melde oss på Norske Talenter. Vi var vel litt skeptiske i starten, men angrer ikke. Vi har så langt lært mye, og også truffet mange kule folk, forteller Jesper Aarsland Fosdahl (13), på vegne av «Sinsenkrysset».

Han forteller at bandet lager egen musikk og egne tekster.

- Vi er vel inspirert av mye forskjellig, blant annet Led Zeppelin, Nirvana og Coldplay. Det blir vel en slags rock av det!

- Funka bra fra første dag!

Og det at det ble et band ut av «Sinsenkrysset», var rett og slett fordi de en dag for halvannet år siden havnet i samme øvingsrom på Sinsen Kulturstasjon.

- Det funka bra fra første dag. Jeg tror vi passer godt sammen, og det er kult å være i dette bandet! Morsomt å være med på prosessen fra ide til ferdig låt og dele den opplevelsen sammen med gjengen. Nå øver vi to dager i uka sammen, men vi øver også hver for oss, også med musikklærere, forteller Jesper.

 

Og det blir mye «grugleding» frem til fredag.

 

- Men det er jo egentlig mest gøy! Selv om det naturligvis blir heftig å spille live for kanskje 700.000 seere. Men det er jo derfor vi spiller og lager egne låter: Vi vil jo at noen skal høre på oss. Så dette er jo en fantastisk mulighet. Det er nok utrolig mange proffe musikere som gjerne skulle hatt denne muligheten, så det er vi jo glade for!

Handler om småsøskna

Låta bandet skal fremføre på fredag heter «Brother».

 

- Den handler om de småsøskna som er der hele tiden og man tar for gitt. Vi håper jo at flest mulige stemmer på oss. Men det er jo bare oss og musikken vår, så liker folk musikken vår, så stemmer de vel på oss. Enkelt og greit, ifølge Jesper.

Tenker bare frem til fredag

Satser dere på å bli musikere på heltid eller?

 

- Kanskje noen av oss har tenkt tanken! Men helt ærlig tenker vi ikke særlig lenger frem enn til fredag akkurat nå! sier Jesper.

 

To "innslag" går videre i fredagens Norske Talenter, totalt ti skal kjempe i finalen om en halv million kroner.

 

Medlemmer i Sinsenkrysset er:

Jesper Aarsland Fosdahl (13) Grefsen/Disen

Gard Kronborg (12) Torshov

Marcus Ringen Sørensen (13) Grefsen/Disen

Torkild Hanna (15) - Ulsrud

Amanda Walther Walthinsen (16) - Vålerenga

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse