Tennisklubben forbereder ny sak

Det er over nederste utebanene at tennisklubben ønsker å bygge en permanent tennishall, fra før av har Grefsen Tennisklubb en oppblåsbar tennisboble, over de to øverste banene på Disenjordet, og som tas ned når det blir vår/sommer. FOTO: GREFSEN TENNISKLUBB

Fylkesmannen avviste dispensasjonen om å bygge tennishall på Disenjordet. – Vi har fortsatt samme behov og interesse for å få til et bedre helårstilbud til spillerne, sier Paal Olafsen i Grefsen Tennisklubb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2017 kl 16:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Onsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om Fylkesmannen, som nå har støttet aksjonsgruppa mot permanent tennishall på Disenjordet, og avfeid dispensasjonen som tidligere var gitt for bygging av hall.

Les hele saken her.

– Grefsen Tennisklubb har fortsatt samme behov og interesse av å få til et bedre helårstilbud for alle bydelens eksisterende og nye tennisspillere. Søknaden om dispensasjon er gjort etter innspill fra og i samarbeid med kommunen og politikere, sier Paal Olafsen i tennisstyret.

Nå vil klubben gå for en reguleringssak.

– Vi har hele tiden vært klar over at dette (journ. anm. dispensasjon) gir andre utfordringer enn en ordinær omreguleringssak, som vi nå vil gå i gang med, sier han.

Området er i dag regulert til park- og grøntområde.

Generell oppgradering

Olafsen trekker også frem Bystyrets byutviklingskomites vedtak av 17.03.2014.

– Det omfatter også en generell oppgradering av Disenjordet og et samarbeid om en tilrettelegging for aktivitet og lek. Grefsen Tennisklubb synes det er synd at dette arbeidet ikke er påstartet og må sees på uavhengig av prosessen om oppsett av tennishall.

– En aktivitetspark og et oppgradert parkområde vil være en berikelse for bydelen generelt og spesielt med tanke på barne- og ungdomsmiljøet. Lokale møteplasser som legger til rette for variert og ulik aktivitet er viktig for barn i alle aldre men kanskje spesielt ungdom, legger Olafsen til.

Komitevedtaket

I nevnte vedtak står det blant annet følgende:

– Byutviklingskomiteen mener at Gransjordet/Disenjordet som helhet trenger en oppgradering for å kunne fungere godt som friområde og byutviklingskomiteen ber byrådet blant annet i samarbeid med Grefsen tennisklubb vurdere oppgradering av uteområdet, slik at det tilrettelegges for aktivitet og lek.

– Byutviklingskomiteen ber byrådet om å ta initiativet til at det lages en egen utredning som tar for seg gjeldende regulering og ser nærmere på hvordan nåværende og tilstøtende grøntområder kan utvikles til et mer oppdatert parkområde tilpasset ulike aktiviteter og med dagens tennisaktivitet inkorporert.

Helhetlig utvikling med reguleringsforslag?

Daværende miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V), svarte noen måneder senere til komiteen om vedtaket av mars 2014.

– Jeg av den oppfatning at en oppgradering av uteområdet bør begrenses til enklere tiltak som ikke er i konflikt med gjeldene regulering. Dersom det skal ses på en mer helhetlig utvikling av området bør dette håndteres ved et nytt reguleringsforslag.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse