Teodor (23) i jordskjelvet i Nepal: – Nå går det skred rundt meg på alle kanter

Teodor Glomnes Johansen har havnet midt i skredet, uløst av et enormt jordskjelv i Nepal, lørdag formiddag. Bildet er fra en tidligere tur. FOTO: PRIVAT

Lørdag morgen har det vært et stort jordskjelv i Nepal. Teodor Glomnes Johansens (23) fra Ullevål, som er på Mount Everest for å bestige fjellet, rapporter fra basecamp mens det går snøskred rundt ham.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.12.2015 kl 21:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Teodor Glomnes Johansen fra Ullevål er i Himalya, i sitt forsøk på å bestige Mount Everest. FOTO: PRIVAT

HIMALYA/ULLEVÅL: 23-åringen fra Ullevål er i ferd med å bestige Mount Everest. Nordre Aker Budstikke følger ekspedisjonen.

LES SISTE OPPDATERING FRA TEODOR HER - KL. 12.00 - Vi bærer ut hardt skadde mennesker!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Teamet til Teodor Glomnes Johansen er nå i Mount Everest Basecamp og opplevde lørdag formiddag det kraftig jordskjelvet som har rammet Nepal i dag.

Paniske tilstander

– Vi var i teltet og spiste mat da hele bakken begynte å riste vanvittig. Vi løp ut for å få folk ut av teltene, og ble møtt av en enorm hvit vegg av snø, forteller Johansen.

Raset har gått fra Everests nabofjell Tomori, forteller Johansen på telefon til Nordre Aker Budstikke fra Basecamp. Raset gikk rundt klokken 08 norsk tid, lørdag morgen.

– Hele Base Camp her er dekket av snø, sier han.

Han forteller at flere telt er fullstendig knust av snømassene.

Les også: Hanne Kristin Rohde: Jeg skulle få kjørt meg langt forbi min daglige tålegrense.

– Da vi så raset var det bare å hive seg inn i teltene og gå i forsvarsstilling. Vi har et bord i teltet om vi la oss under. Det var en ekstremt ubehagelig opplevelse, og vi kunne føle på at det er store krefter i sving, sier han.

– Vi var på grensen av panikk.

«Et jordskjelv med en styrke på 7,7 har rammet det sentrale Nepal. Skjelvet lørdag formiddag hadde sitt episenter om lag 80 kilometer øst for byen Pokhara, og det var så kraftig at rystelsene kunne merkes i New Delhi og flere andre byer i nabolandet India» melder NTB. VG skriver lørdag morgen at flere bygninger har kollapset i Katmandu.

Klare for en nødsituasjon

I øyeblikket venter Johansen og de andre i Basecamp på eventuelle etterskjelv, og gjør seg klare til en nødsituasjon.

– Hele teamet vårt her er god i behold. Vi har også noen karer oppe i camp 2, de har vi hatt kontakt med og de er i orden. Men hvordan det eventuelt er i camp 1, og om det er noen der, vet vi ikke, sier Johansen.

Hvordan dette vil påvirke ekspedisjonen videre, vet han ikke.

– Nå må vi bare vente til snøføyken har lagt seg, og se an litt. Det er ingen grunn til å stresse. Håper inderlig ikke på en reprise av fjoråret, sier Johansen.

Havnet midt i dødsskred i fjor

I sitt forsøk på å bestige Mount Everest på denne tiden i fjor, havnet Teodor Glomnes Johansen midt i den verste skredulykken på Mount Everest, noen gang. Da mistet 13 sherpaer livet i raset. Ulykken ble markert både i Basecamp og i Katmandu tidligere denne uka.

Her kan du følge Teodor Glomnes Johansens bevegelser i Himalaya på kart!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse