Test: For den feteste bassen

ULEMPE: Lydkvaliteten er ikke helt optimal, som med A2DP-hodesett flest.

Det er god trøkk i Nokias nye trådløse hodesett, men du må leve med skurring.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

LADE: Du kan lade BH-604 med en vanlig Nokia-lader.

Se bildet større

STYRE: På den ene øreklokken finner du alt du trenger for å styre musikken.

Se bildet større

TESTET: Nokia BH-604.

AMOBIL.NO: Med et trådløst hodesett som BH-604 slipper du å fikle med ledninger. Egne musikktaster på hodesettet gjør at du slipper å dra opp mobilen for å skifte låt. Hodesettet er imidlertid veldig stort, og for mange blir det nok i største laget til å gå ute på gata med. Det er imidlertid behagelig å ha på ørene. Overføringen av lyd over Bluetooth fungerer ofte ikke optimalt, og i BH-604s tilfelle fører det til svært irriterende skurrelyder fra for eksempel symbaler i låtene du hører på.

Let the bass go

Dersom du klarer å overse denne skurrelyden, er lyden for øvrig svært god. Lydbildet virker veldig åpent, og hodesettet kan spille dyp og kraftfull bass.

Når du snakker i telefonen med BH-503, får personen i andre enden høre en litt flat og walkie talkie-aktig stemmer, men verken du eller samtalepartneren din har noen problemer med å høre den andre.

Vurder ledning

Vi konkluderer med at BH-604 et greit hodesett, for den som klarer å leve med de ulempene det har. Hodesettet koster et par hundrelapper mer enn lillebroren BH-503, men er verdt pengene hvis du overlever den ekstra størrelsen. Vi anbefaler likevel først og fremst et ledningsbasert hodesett, dersom lyden er det viktigste. Et hodesett av typen Koss Portapro gir for eksempel en mye renere lyd, og koster bare to hundre kroner. Vil du likevel ha et trådløst hodesett, anbefaler vi Samsung SBH-170 som skurrer mindre. Da får du imidlertid ikke like kraftfull lyd eller et like bredt lydbilde.

Les hele testen på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse