Vi tester Openoffice.org: Test: Gratis kontorpakke

Vi synes openoffice.org er brukervennlig.

Openoffice.org er et gratis alternativ til Microsoft Office. Vi har testet det.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tekstbehandlingsprogrammet Write har et klassisk grensesnitt med verktøyikoner og en menylinje på toppen

Se bildet større

Dårlig utvalg av maler trekker ned.

Se bildet større

BRUKERVENNLIG: Openoffice.org er en gratis programvarepakke.

HARDWARE.NO: Openoffice.org er en fri og gratis pakke som består av seks kontorprogrammer. Pakken distribueres under LGPL-lisens. Standardformatet i Openoffice.org er Opendocument Format (ODF).

Les mer om programvarelisenser

Grunnen til navnet på pakken er at utviklerne er blitt tvunget til å bruke navnet Openoffice.org for produktet, fordi navnet "Open Office" er et varemerke som tilhører tredjepart.

Pakken er tilgjengelig for flere ulike operativsystemer, inkludert Microsoft Windows, Linux, Mac OS X, Solaris, FreeBSD, OpenBSD, OpenVMS og IRIX.

Vi har testet ut norsk versjon av Openoffice.org 3.0 under Windows Vista.

Brukervennlig

Vi mener Openoffice.org er ganske brukervennlig, spesielt for brukere som er vant med eldre MS Office-versjoner fordi grensesnittet ligner veldig. Installasjonen var enkel å gjennomføre, og vi fikk et godt førsteinntrykk av programpakken.

Les mer om installasjon

Grensesnittet er enkelt og brukervennlig. Alle programmene i Openoffice.org-pakken har flere veivisere som gjør at også nybegynnere vil trives med programmene.

Les mer om grensesnitt

Veiviserne gir trinn for trinn gjennomgang av opprettelse av ulike typer dokumenter, dvs dersom brukeren ønsker en slik veiledning.

Kun delvis oversatt

Openoffice.org finnes altså på norsk språkversjon, men på en rekke områder i grensesnittet er ikke programpakken oversatt til norsk eller tilrettelagt for den norske språkversjonen.

Et eksempel på dette er at lenken til hjemmesiden for Openoffice.org går til den engelske nettsiden og ikke den norske. Endel områder i menyer er ikke oversatt til norsk, eksempelvis navn på maler. Hjelpefunksjonen er dessuten en blanding av norsk og engelsk tekst.

Begrenset støtte

Vår test viser at Openoffice.org kan lese tradisjonelle (ikke MSOOXML-filer) Microsoft Office-filer på en brukbar måte. Dokumentene ser riktignok ikke 100 prosent like ut, men de ligner veldig.

Les mer om tekstbehandling

Derimot viser vår test at Openoffice.org har en begrenset støtte for MSOOXML-filer(Microsoft Office Open XML), eller ikke takler disse filene i det hele tatt. Jo mer komplisert et MSOOXML-dokument er, desto mindre sannsynlig er det at dokumentet vil overleve i et Openoffice.org-program.

Les hele testen av Openoffice.org på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse