Test: Gratis virusdreper

TESTET: Antivirusprogrammet AVG 8.0

Vi har testet antivirusprogrammet AVg 8.0 som er helt gratis og som kan anbefales.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
HARDWARE.NO: Antivirusprogrammet AVG er nylig blitt oppgradert til versjon 8. Blant nyhetene er et nytt brukergrensesnitt og en funksjon som beskytter mot skadelige nettsider. Beskyttelse mot spionprogrammer er også en nyhet i gratisversjonen.

Gratisversjonen har den samme beskyttelsen mot virus som betalversjonene, men mangler brannmur, beskyttelse mot rotverktøy, spam-blokkering og en sikkerhetsfunksjon for lynmeldingstjeneter. I tillegg er det begrenset med kundestøtte for brukere av gratisversjonen.

LES HELE TESTEN PÅ HARDWARE.NO

Mer ryddig

Antivirusprogrammet AVG 8.0 ble nylig tilgjengelig for nedlasting, og vi har nå testet ut gratisversjonen.

Vi opplevde installasjonen som litt mer tungvinn enn med AVG 7.5, men førsteinntrykket er at programmet virker mer ryddig enn forrige versjon – grensesnittet er forbedret.

Les også: Overklokk deg til Nederland

Den nye funksjonen lenkeskanner, som skal beskytte surfere mot skadelige nettsider, mener vi ikke er god nok. Hovedfunksjonen i programmet, nemlig antivirusdelen, opplevde vi derimot som tilfredsstillende. Også søket etter spionprogrammer, som er en nyhet i gratisversjonen, virker bra.

Riktignok informerer programmet dårlig om eventuelle skadelige programmer som oppdages, men skanneren er effektiv og legger trusler automatisk i karantene.

Les også testen: På jakt etter billig ruter?

Kan anbefales

Under vår test virket ikke AVG spesielt ressurskrevende. Når programmet kjører i bakgrunnen bruker det (avgtray.exe) rundt 500 kB minne. Når vi kjører opp AVG-programmet (avgui.exe) er minnebruken kun rundt 6 MB, det vi si ressursbruken ble kun rundt 7 MB totalt sett. Under virusskanning brukte programmene avgscnax.exe, avgtray.exe og avgui.exe til sammen rundt 30 MB minne.

AVG 8.0 er alt i alt en klar forbedring fra forrige versjon. Programmet opprettholder sin posisjon som et gratis antivirusprogram som absolutt kan anbefales, spesielt dersom du klarer deg uten å få så mye informasjon underveis.

Les også: Her er Norges billigste nettbutikk

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse