Test: Lite tess fra Chess

Pen å se på.

Stiller du få krav til mobilen, er Xzite et røverkjøp. Hvis ikke: Styr unna

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 12:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Dårlig byggekvalitet.

Se bildet større

Kameraet er lite å skryte av.

Se bildet større

TESTET: Chess Xzite.

AMOBIL.NO: Xzite er en mobiltelefon du kun får kjøpt gjennom operatøren Chess, og den selges billig med selskapets abonnementer.

I forhold til hva du får for pengene er dette faktisk en ganske sprek telefon.

Xzite er lekker å se på, og er også ganske liten og lett.

Les også testen av Chess X-One

Skjermen er skarp og tydelig, kontrastene er svært gode på denne telefonen. Menyene er også svært pene og enkle å bruke.

Telefonen har 3G og en god innebygd wap-leser, så surfing er ikke noe problem med Xzite. Den støtter også Edge, så du får rask surfing selv om du skulle være utenfor 3G-nettverket.

Les guiden: Fyll mobilen på et blunk

Svak konstruksjon

Dessverre knirker telefonen så snart du tar i den, og dette er et stort irritasjonsmoment.

E-postleseren kan støtte flere kontoer og er muligens bra. Dessverre fikk vi ikke denne til å fungere selv etter å ha vært i kontakt med kundeservice.

Tastene på mobilen er stort sett gode, men navigasjonstastene er i minste laget. Når du skal bla nedover bommer du ofte og trykker på knappen under.

Les testen: Liten og lekker proffmobil

Dårlig kamera

Kameraet er ikke mye å skryte over. Vi fikk heller ikke til å zoome med kameraet selv om Chess sier det er opp til 8 ganger digital zoom. Telefonen vi testet kan ha vært et isolert tilfelle. Bildene du tar fungerer uansett best til å vises på mobilskjermer og det samme med videoene.

Les også: Norges billigste kameramobil

Vi reagerer for øvrig på at Chess i sine reklamer gir inntrykk av at dette er en telefon med innebygget FM-sender. FM-sender har den, men den er løs.

Vi syns også at musikkegenskapene til denne telefonen er såpass dårlige at det er litt drøyt å markedsføre Xzite som en musikktelefon. Her manger støtte for store minnekort, det er ingen mulighet for egne hodesett, og det medfølgende hodesettet gir dårlig lyd.

Les også: Ny GPS-mobil fra Sony Ericsson

Så hvorfor ikke slakt?

Som musikktelefon er ikke Xzite noe å satse på. Men som en billig mobiltelefon er den faktisk et lite kupp. Telefonen koster fra 499 kroner med lavprisabonnement fra Chess, eller 899 kroner med kontantkort. Prisen er altså veldig god for en telefon med mye teknologi og pen design.

Vi kan trygt anbefale denne telefonen til deg som er ute etter en grei mobil du ikke trenger å bruke som musikkspiller eller til annet fancy.

Er det en billig musikktelefon du skal ha, bør du se på den billige Walkman-telefonen Sony Ericsson W200i, eller Nokia 5310.

Les testen av Sony Ericsson W200i

Les testen av Nokia 5310

LES HELE TESTEN CHESS XZITE PÅ AMOBIL.NO

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse