Nå kommer nett-PCene: Test: Minibærbar

Skjermen er god.

Markedet for de nye nett-PC-ene har skutt fart. Aspire One var den første maskinen som kom til butikkene. Vi har testet den.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Klønete musetaster.

Se bildet større

Høyresiden er utstyrt med mikrofoninngangen og hodetelefonutgangen.

Se bildet større

Nett og lett å ta med seg.

Se bildet større

TESTET: Acer Aspire One.

HARDWARE.NO: Det er befriende å se at det satses på både billige og små maskiner, såkalt nett-PCer. Dette er ypperlige maskiner å ha med seg på tur eller å bruke hjemme i sofaen.

Prisen gjør sitt for at maskinen ikke er bygget i de siste og mest solide materialene. Maskinen er stort sett bygget i plast, men Acer har faktisk også forsterket kabinettet og ikke minst tastaturet med litt lettmetaller. Det gjør først og fremst at tastaturet sitter som støpt og gir lite etter for trykk.

Les også testen: Den orginale nett-PC

Acer Aspire One har et friskt design og et godt tastatur i forhold til Eee 901. Skjermen er god, og tilkoblingsmulighetene er bra i forhold til konkurransen. Noe av det som trekker mest ned er musflaten.

Musknappene på hver side av flaten er upraktisk og ikke spesielt behagelig å bruke. Heldigvis kan man stort sett kan klare seg med å trykke på musflaten for venstreklikk.

Operativsystemet er enkelt i bruk, men noen vil nok bli frustrert over manglende programmer og støtte. Det går greit å legge inn programmer laget for Fedora, men det er en ganske stor jobb å få ikonene inn i menyene til Acer.

Det kan være en god idé å legge inn en mer standardisert distribusjon, noe som forøvrig er ganske enkelt på denne maskinen.

Les også: Starter priskrig

Batterilevetiden er ikke noe å juble for. Det skal godt gjøres å klare mer enn tre timer på batterikraft, noe som er under halvparten av det Eee 901 leverer.

Dette samtidig med at Asus har redusert prisen på 901, samt at 1000-modellene er på vei inn til landet i løpet av kort tid gjør at Acer må enten redusere sin pris ytterligere eller forbedre den eksisterende modellen med for eksempel et bedre batteri.

Acer Aspire One er ingen dårlig maskin, men i denne sterke konkurransen som minibærbaremarkedet har utviklet seg til å bli denne høsten er det ikke lenger nok å være først, man må også være bedre enn de andre og ha noen unike funksjoner de andre ikke har.

Om du ønsker en så lav pris som mulig, et godt tastatur og en god skjerm uten at det gjør deg noe at batterilevetiden er ganske svak er Acer Aspire One et godt valg.

Les hele testen på Hardware.no

Interessert i tekno? Sjekk Tek.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse