Test: Mye MP3-spiller for pengene

Zen Mozaic har mosaikkmønster på fremsiden.

Lille Mozaic er ikke bare billig. Den er faktisk også ganske god.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.08.2008 kl 12:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Spilleren er liten og lett.

Se bildet større

TESTET: Creative Zen Mozaic

AMOBIL.NO: At Creative kan MP3-spillere er det liten tvil om. Det siste tilskuddet til selskapets portefølje er Zen Mozaic, som viderefører alt vi liker med selskapets MP3-spillerserie.

Spilleren er liten nok til å gli ned i de fleste lommer, den kommer med til dels mye minne, batterilevetiden er godkjent og den har mulighet for video, bilder, diktafon og FM-radio.

Les også: Her er MP3-spilleren med skritteller

Kjedelig lydLikevel er det noen ting vi savner, og da først og fremst lyd med litt mer sprut, og mulighet for å utvide minnet ytterligere med minnekort. Det er mulig vi har blitt bortskjerm av spillere som Samsung T10, men vi savner også litt flere funksjoner som Bluetooth for trådløse hodetelefoner og tilkobling til mobilen.

I tillegg er videostøtten til Mozaic i beste fall snever, ikke at det gjør så mye med tanke på at skjermen er både liten og lite skarp.

Mozaic er dog mer en ren musikkspiller enn den er en liten multimediaspiller. Til musikk duger den bra, med lett forståelige menyer, enkel navigasjon og et rikt musikkbibliotek. Når vi tar prisen med i regnestykket er dette slett ikke noe dårlig kjøp.

Les også testen: Knøttliten "ghettoblaster"

Lavt prisetDu må ut med rundt 550 kroner for versjonen med 2 GB, mens den største på 16 GB koster deg 1300 kroner. Det er veldig bra, spesielt om du sammenligner mer spillere som Ipod Nano og Samsung T10, som begge koster rundt 1550 kroner for versjonene med 8 GB.

Tar vi med at du kan lade og overføre musikk med en hvilken som helst standard Mini-USB-ledning, og at Mozaic er en ganske så søt MP3-spiller blir ikke resultatet så verst.

Men den er verken nyskapende eller gruppeleder når vi sammenligner med Ipod Nano og Samsung T10.

Les testen av Ipod Nano

Les testen av Samsung T10

Zen Mozaic får likevel en svak femmer først og fremst på grunn av den hyggelige prisen.

Les hele testen av Creative Zen Mozaic på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse