Test: O'Sole Mio!

Kartet gir deg mye informasjon, men ikke altfor mye.

Enkel å bruke. Liten. Lett. Billig. Hva mer kan man kreve av en bil-GPS?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.09.2008 kl 08:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Når du har satt opp rute får du informasjon om destinasjonen, og et lite kart.

Se bildet større

Du kan fint bruke Moov 200 til fots i storbyer.

Se bildet større

Moov 200 er litt tjukk, men du får fint plass til den i lomma.

Se bildet større

Et meget bra kjøp.

Se bildet større

TESTET: Mio Moov 200

AMOBIL.NO: Er du ute etter en enkel og billig GPS-mottaker bør du ta en titt på Mio Moov 200. Dette er en liten bil-GPS til en hyggelig pris - uten alle mulige fancy funksjoner.

Moov 200 er faktisk så liten at den lett får plass i lomma, og dermed også kan egne seg til å vise vei når du er til fots.

Mottakeren har en trykkskjerm som dekker en stor del av fremsiden, men skjermen er ikke større enn 3,5 tommer. Det er ikke direkte lite, men du kan få vesentlig større skjermer på GPS-er i dag. Moov 200s skjerm er tilstrekkelig skarp og lyssterk.

Les hele testen på Amobil.no

Rask og enkel

Moov 200 er som allerede nevnt en liten, lett og billig GPS. Den bærer imidlertid ikke spesielt stort preg av å være blant de billigste mottakerne på markedet.

Menyene er enkle å forstå seg på, og det er svært enkelt og greit å sette opp kjøreruter. Moov 200 gjetter seg frem til adressen du skriver inn, og det er ingen irriterende venting mens du skriver.

Veiledningen under kjøring er enkel å følge. Kartet er oversiktig og gir deg relevant informasjon, og ikoner gir deg et raskt overblikk over neste sving. Stemmeveiledningen er for det meste tydelig og lett å følge.

Vi liker også at Moov 200 finner GPS-posisjonen din og beregner ruter raskt. Skulle du kjøre feil vei mens du navigerer, omberegnes ruten din automatisk. Mange vil også sette pris på den innebygde fotoboksvarslingen.

Knotete strømbryter

Det er noen få ting som irriterer oss med Moov 200. For det første er nullstillings-bryteren integrert i strømbryteren. Dette gjør at du lett kan nullstille GPS-en når du bare ville skru den av.

Vi savner også taster for å justere lyden. Vi er også litt overrasket over at denne lommevennlige GPS-en ikke har en fotgjengermodus.

I toppsjiktet

Disse manglene blir imidlertid nesten ubetydelige når vi ser helhetlig på denne GPS-en. Prisen er lav, den er liten og fungerer svært bra til bilnavigasjon. Det er nok til å plassere den i toppsjiktet blant lavpris-GPS-ene.

Dersom du er villig til å gå 600 kroner opp i pris får du Garmin Nüvi 250, som har større skjerm.

Les testen av Garmin Nüvi 250

Dersom du vil ha en GPS som gir full pakke hva angår navigasjon og ekstrafunksjoner anbefaler vi Harman Kardon GPS-810. Men den koster nesten 3000 kroner mer enn Moov 200.

Les testen av Harman Kardon GPS-810

Skal du ha en billig GPS som fungerer bra til det den skal gjøre, har vi ingen problemer med å anbefale Moov 200 på det varmeste.

Les flere GPS-tester på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse