Test: Rusk i maskineriet

Lekker telefon.

Walkman-merket er dessverre ingen garanti for topp lydkvalitet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2008 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Hovedmenyen er oversiktlig.

Se bildet større

Du finner musikktaster under skjermen. Disse brukes som menytaster under vanlig bruk.

Se bildet større

Kameraet med 3,2 megapikslers oppløsning.

Se bildet større

TESTET: Sony Ericsson W890i

AMOBIL.NO: Walkman-serien til Sony Ericsson har gjort stor suksess. En av de mest populære er W880i som nå har fått en oppfølger.

Les testen av Sony Ericsson W880i,

Den lekre metallmobilen W890i er en av de siste modellene i rekken. Telefonen er tynn, lett og pen, og er samtidig en fullblods mp3-spiller. Metalldekselet med børstet struktur gjør sitt til at W890i føles solid og godt bygget. Telefonen har godt markerte taster som er enkle å føle seg frem på. Tastene er litt små, så om du har store tomler bør du prøve dem ut før du eventuelt kjøper W890i.

Med i esken får du musikkøreplugger, minnekort og alt du ellers trenger. Minnekortet er på 2 GB, noe som gir plass til omtrent 500 sanger. Det er en bra størrelse, men det er billig å kjøpe større kort om du har behov for det.

Ørepluggene som følger med er behagelige å ha i øret. De er bekledd med en egen gummipropp som stenger ute lyd, slik at du ikke trenger å pumpe opp volumet for å slippe bakgrunnsstøy. Walkman-spilleren i telefonen er enkel å bruke, samtidig som den har et avansert musikkbibibliotek for sortering av musikk, og en del innstillingsmuligheter.

Dessverre leverer ikke W890i spesielt god lyd hvis du hører på musikk med mye futt i. Spesielt i partier med mye bass hører du helt klart at noe ikke stemmer. Lydbildet blir rett og slett veldig trangt, og det er ikke spesielt behagelig å høre på i lengden. Dette er veldig synd, for Sony Ericsson begynner å henge et stykke etter konkurrentene på akkurat dette området. Lyden er for øvrig det eneste vesentlige problemet med telefonen. Så godt som alt annet fungerer bra. Skjermen er god, og menyene er enkle å bruke. Telefonen er jevnt over rask på det meste. Unntaket er mens du spiller musikk, da telefonen gjerne kan bli litt tregere.

Telefonen har også veldig god batterilevetid, og lydkvaliteten under samtaler er god. W890i har også super-3G og Edge, noe som sørger for at du kan koble deg til internett i den raskeste tilgjengelige hastigheten. W890i er utstyrt med et 3,2 megapikslers kamera uten autofokus eller fotolys. Dette setter en del begrensninger. Du kan for eksempel ikke ta gode bilder i dårlig lys, og du kan ikke gå så nærme motivet. Dette gjør at W890i i praksis ikke er en spesielt god kameramobil. I godt dagslys kan du imidlertid få rimelig gode bilder.

Summa summarum er W890i en telefon som er veldig god på det aller meste, men som bommer på det som skal være hovedfunksjonen, nemlig musikkspiller. Lyden er rett og slett ikke god nok dersom du er opptatt av god lyd. Det finnes nok av alternativer til W890i. For eksempel har Samsung I450 bedre lyd, men den er stor og tung sammenlignet med W890i.

Les testen av Samsung I450

Det beste alternativet er muligens Nokia 5310, som også er liten og tynn, og dessuten billigere. Den har imidlertid ikke 3G.

Les testen av Nokia 5310

W890i passer best for deg som vil ha en slank telefon som er god på det meste, og som bare bruker musikkspilleren av og til.

Les mer på Amobil.no tester Sony Ericsson W890i

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse