Testet: Samsung SGH-L870: Test: Smart i metall

Tastene er store og gode.

L870 er laget i metall, føles solid og er svært lekker å se på.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Telefonen er forholdsvis slank.

Se bildet større

Ladeporten har en uheldig plassering

Se bildet større

Telefonen har ikke 3,5 mm minijack. Dumt.

Se bildet større

Lekker design.

Se bildet større

FIN: Samsung SGH-L870 er en både brukervennlig og oversiktlig smarttelefon, men har mangler som gjør at den ikke når helt til topps.

AMOBIL.NO: Samsung L870 er selskapet nyeste smarttelefon. Den er laget i stål, slik at den har høy kvalitetsfølelse.

Dette er en telefonen som ikke bare ser bra ut, men som også ligger godt i hånda.

Den har store taster som kombinert med en forholdsvis stor skjerm gjør den velegnet til skriving av tekstmeldinger.

Her finner du alle våre mobiltester

Brukervennlig

L870 er en S60-telefon, noe som vil si at den har samme menysystem som Nokias smarttelefoner. På sett og vis er den altså en Nokia-telefon i et Samsung-skall.

Samsung har imidlertid satt sitt klare preg på denne telefonen. De har tilpasset menyene etter eget ønske, så de er minst like oversiktlige og organiserte som hos Nokia.

Gode planleggerfunksjoner

Planleggerfunksjonene er oversiktlige og gode og de utnytter skjermens fulle størrelse. Telefonen har e-postklient som støtter Active Sync og kun en aktiv e-postkonto. Kalenderen og telefonboken er oversiktlige og gode å bruke.

Vi liker spesielt godt oversikten over kalenderoppføringer i ventemodus og at du får tilgang til mange av telefonens funksjoner herfra. Disse snarveiene kan defineres.

Musikktelefon?

L870 har også litt å by på når det kommer til underholdningsfronten. Telefonen har ikke 3,5 mm minijack men det følger med en overgang.

Det medfølgende hodesettet fra seg helt grei lyd når du hører på musikk, men det er en utfordring i å holde ørepluggene på plass i øret.

Kobler vi derimot til et vanlig musikthodesett via overgangen hører vi at lydkvaliteten er av ypperlig kvalitet. Volumet er også tilstrekkelig.

Telefonen har minnekortstøtte som gjør at du kan ha masse musikk med med deg i telefonen.

Et par mangler

Vi savner Wi-fi slik at man kan koble seg til trådløse internettsoner. Telefonen sørger allikevel for rask internettilkobling via super-3G og Edge.

Nettelseren er dog ikke spesielt god på å håndtere vanlige nettsider, men wap-sider takler den veldig bra.

Mest av alt lider denne telefonen av at den har ganske svak lyd under samtaler. På maks er volumet i håndsettet, på høyttalerfunksjon og i hodesettet akkurat et par hakk for lavt til at samtalekvaliteten kan kategoriseres som god.

Kvaliteten på lyden er i og for seg god, men det spiller ingen rolle når det er vanskelig å høre den.

Alternativer

I denne prisklassen er det er par alternativer til L870. Nokia 6210 er og en skyvetelefon i denne prisklassen. Den har ikke Wi-Fi, men den har GPS.

Les testen av Nokia 6210 Navigator

Om du vil ha en smarttelefon som har alt og dessuten et bra kamera, bør du ta en titt på Nokia N82. Da må du ut med omtrent 500 kroner ekstra, eller mer.

Les testen av Nokia N82

Alt i alt Samsung l870 en smarttelefon for deg som er opptatt av design, og vil ha mange muligheter i en og samme telefon.

Les hele testen av Samsung SGH-L870 på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse