Test: Sonys mest avanserte ultrazoom

 

Med Cybershot H50 har Sony klart å lage et kamera som gjør det morsomt og enkelt å ta bilder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2008 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

AKAM.NO: Sony har oppgradert sin toppmodell og vi har selvsagt sett nærmere på den.

Kort om kameraet:

Fysisk

H50s vridbar LCD-skjerm på hele 3 tommer er et hakk bedre enn de fleste konkurrentene, men bortsett fra det er det lite som gjør at Sonyen skiller seg ut. Zoomområde, byggekvalitet, størrelse og vekt er midt på treet.

I bruk

Sony H50s styrke er hastighet, med noen av de raskeste fokustidene vi har sett i denne klassen av kameraer. Ventetid mellom to bilder er også relativt kort, og kameraet sitter ganske godt i hånden. Menyer og brukergrensesnittet generelt er vi derimot mindre fornøyd med. .

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er vi mellomfornøyd med. Hjørneskarpheten varierte for eksempel fra ganske bra på noen bilder til litt klart dårligere enn kameraene vi sammenlignet med på andre. Vi fant også litt feilbrytning i områder med høy kontrast og savnet mulighet fog RAW-format.

Les hele testen på Akam.no

Konklusjon

Sony H50 hever seg egentlig ikke over konkurrentene på noe enkelt område. De sterkeste egenskapene er bra autofoksushastighet og vridbar skjerm, men heller ikke dette er unikt. Likevel har Sony klart å lage et kamera som det er sjeldent morsomt å knipse med. Sett det i programmodus eller full auto og fyr løs. Bra LCD, rask respons og god ergonomi bidrar til et positivt inntrykk. Bildene blir stort sett veleksponerte med kraftige farger. Altså et ganske typisk resultat for et kamera beregnet for pek-og-klikk bruk der etterbehandling av bilder er uaktuelt.

Les også: Vi har testet Canons rimeligste ultrazoom

H50 er ikke uten problemer. Og det er den mer avanserte brukeren som først og fremst vil merke dette. Bildekvaliteten mangler noe på å være helt i toppklasse med litt dårlig hjørneskarphet, mer feilbrytning enn ønskelig og ganske kraftig komprimering av bildene. Bildene kan heller ikke lagres i RAW-format. Bruk av høy ISO gir dårlig bildekvalitet, men ikke verre enn andre modeller i denne klassen. En annen svakhet er menysystemet som er noe av det mest tungvinte vi har sett på lenge.

Les også: Nikon D300 - En vinner!

Det er altså et stykke igjen til en ”Akam anbefaler”, men er du i brukergruppen som bare liker å knipse, stort sett bruker standardinnstillinger og ikke skal lage kjempeforstørrelser bør H50 være høyt på ønskelisten. Du får 15x zoom, vridbar skjerm, OK byggekvalitet, bra ytelse og en ganske komplett pakke med solblender og fjernkontroll inkludert. Full manuell kontroll er mulig de gangene du trenger det.

Sjekk kameraets spesifikasjoner på Akam.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse