Test: Superenkelt å bruke

 

Casio har ikke vært kjent for best bildekvalitet. Med sine nyeste kameraer kan det virke som de vil snu på dette.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AKAM.NO: Etter å ha testet både Ex-F1 og nå Ex-S10 virker det som om Casio endelig har klart å kombinere populær design med god bildekvalitet.

Les testen av Casio Exilim EX-F1

At Exilim Ex-S10 også er svært enkelt å bruke, gjør akkurat denne modellen til et nesten perfekt kompaktkamera. Det er lite som en mobiltelefon, men tar bilder, som i gode lysforhold, ligger omtrent på linje med konkurrentene.

Fysisk

Skjermen er lyssterk, spesielt i krappe vinkler. Huset er det tynneste i klassen og smart utført i forhold til brukergrensesnitt. Det virker solid og. Spesifikasjonen på objektivet er ikke spesielt bemerkelsesverdig, men helt ok: 36-140 mm og lysstyrke fra 2,8 til 5,3

Les mer om kamerahus og optikk her

Brukervennlighet

Enkelt å bruke. Kameraet blir litt for lite og lett allerede i smådunkle omgivelser - og mangler bildestabilisator!

Les mer om brukervennlighet her

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er god når du først får spikra motivet og klarer å holde deg under ISO 400.

Les mer om bildekvalitet her

Konklusjon

Les hele konklusjonen her

Det vi i hovedsak har å utsette på Casio Exilim Ex-S10 er at det mangler mekanisk bildestabilisator. For med et så lite kamerahus er det vanskelig å få skarpe bilder ved litt dunkel belysning. Et ikke spesielt lyssterkt objektiv hjelper heller ikke.

Det skal bli spennende å se hva Casio kommer med denne høsten - en Ex-s10 med bildestabilisator og litt bedre (videre) brennvidde hadde vært bra. I mellomtiden anbefaler vi den nåværende tapningen av den enkle grunn at det vil bli med deg ut overalt, og ofte levere gode bilderesultater.

Les hele testen av Casio Exilim EX-S10 på Akam.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse