Både tv- og pc-skjerm: Test: Suveren allrounder

Både under film og spill lever skjermen opp til sine spesifikasjoner.

Denne 26-tommeren kan brukes til det meste. Responsen er rask og bildekvaliteten er svært bra.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bak det medfølgende dekselet som skal holde litt styr på kablene, finner vi et hav av tilkoblingsmuligheter.

Se bildet større

Funksjonsknappene er lokalisert langs skjermens bunnramme i sølv.

Se bildet større

TESTET: Fujitsu Siemens Q26W-1

HARDWARE.NO: Med Q26W-1 viser Fujitsu Siemens oss virkelig hvordan en god 26-tommers skjerm kan lages, hvor brukervennlighet og stil går i samspill med god bildekvalitet.

Skjermens stabile fot og størrelse, gjør at du like gjerne kan ta den med deg på hytta eller i båten som å bruke den til PC-en.

Skjermen leveres med fire forskjellige kalibreringer, hvert for sitt bruk. Du kan enkelt bytte mellom dem, og etter mye prøving viser det seg at alle fire har de beste fargene for sitt bruk. Skjermens farger er knallsterke, men ved totalt sorte bilder ser vi tydelige spor av bakgrunnsbelysningen rundt kantene.

Les også testen: Form foran funksjon

Skjermens innebygde funksjon for video er definitivt veien å gå når du ser på film. Fargene blir klarere, hudtoner fremtrer meget virkelig. Lyse scener blir ikke misfarget. Vi legger imidlertid merke til at bakgrunnsbelysningen skinner igjennom ved mørke scener, men det er ikke spesielt forstyrrende.

Både under film og spill lever skjermen opp til sine spesifikasjoner. Fargene er igjen sterke, og vi opplever minimalt med etterslep. Tilkoblingene for CVBS, S-Video og YPbPr er på plass, i tillegg til D-sub og DVI.

Vi finner også en HDMI-tilkobling med HDCP-støtte, noe som gjør at du lett kan bruke skjermen sammen med de nyeste konsollene og skjermkort på markedet.

Les også testen: En ren drøm

Skjermen er testet i Battlefield 2, Half-Life 2, Call of Duty 4 og Guitar Hero III. I sistnevnte setter vi innstillingene til hyperspeed. I tillegg leker vi oss titt og ofte i flash-spillet Bubble Trouble. Disse fem spillene klarer som regel å lure frem etterslep og andre rariteter på testskjermen.

I Guitar Hero sliter alle skjermer med å følge etter, men Q26W-1 klarer seg bra. I det flash-baserte spillet Bubble Trouble må vi lete litt, men vi finner noen små skygger bak den røde store ballen.

Under actionfylte scener i Call of Duty 4 opplever vi ikke at det er skjermen som blir en slags flaskehals, men når vi slår litt med brekkjernet i Half Life 2, opplever vi derimot noe etterslep.

Vi opplever heller ingen problemer under generell spilling. Skjermen er en fryd å bruke, og vi legger kun merke til gjennomskinningen fra katodene under mørke scener hvis vi ser godt etter.

Les også: Satser utelukkende på LED-skjermer

Skjermen rusker godt i lommeboken. I dag koster den rett oppunder 5000, en høy pris som gjør den til en av de dyreste 26-tommerne på dagens marked. På en annen side så får du absolutt det du betaler for, det finnes dyrere skjermer med dårligere kvalitet.

Les hele testen på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse