Test: Ta eldrebølgen!

Tastene er store, og har godt med plass mellom seg.

Disse mobilene er ekstremt enkle å bruke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.08.2008 kl 13:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Tre linjer tekst av gangen.

Se bildet større

Doro 328 til venstre, 330 til høyre.

Se bildet større

Piltaster og telefonboktast på siden.

Se bildet større

TESTET: Doro 328 og 330

AMOBIL.NO: Langt fra alle er like fornøyd med den raske utviklingen innenfor mobilteknologien.

Mange ønsker seg kun en telefon som er lettvint å bruke, har god og høy lyd og store taster. Spesielt de som ikke har eid en mobil før.

Det finnes ikke så altfor mange alternativer for denne målgruppen, men svenske Doro har tatt tak og laget et knippe modeller som passer til kriteriene. Vi har testet Doro 328 og 330.

Les også: Er dette den perfekte mobilen?

Lett hovedmeny

Doro 330 er et bra valg for de som vil ha en enklest mulig telefon, men som likevel vil ha flere muligheter enn å ringe.

Her får du muligheter for å sende tekstmeldinger, bruke vekkerklokke, regne enkle regnestykker med kalkulatoren og lytte til radio.

Alle funksjonene er lette å finne frem til via hovedmenyen, som har fått egne ikoner for det aller meste. Riktignok er den hakket vanskeligere å bruke enn 328, men det bør være overkommelig for de fleste å lære seg hvordan ting fungerer.

Les også: Nytt råskinn fra LG

Har nødknapp

Samtalekvaliteten er også god, og du har både lengre batterilevetid og høyere volum enn på 328, noe som er to svært viktige elementer i en eldretelefon.

Tastene er svært gode å bruke, og er både myke og responsive. Dette gjør det til en smal sak å knote sammen en tekstmelding og slå inn nummer. Tastene er tydelig merket med store tall og bokstaver, slik at det er enkelt å se hva du trykker på.

Telefonen har ellers både egen nødknapp og lommelyktfunksjon, slik at du kan finne frem i mørket og få gitt beskjed dersom uhellet skulle være ute.

Dersom det går greit med mindre mellomrom mellom tastene, og en fysisk mindre telefon, er 330 det beste valget av de to Doro-modellene.

Les hele testen på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse