Leserne kårer farligste kryss: Tett i tet

Storo-krysset er blant de nominerte.

Mange lesere har allerede bidratt til kåringen av farligste kryss.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.04.2009 kl 15:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: Allerede ser vi at interessen for farlige kryss er stor, og foreløpig er det ganske så jevnt mellom flere av de nominerte.

Her kan du avgi din stemme

Hjelper å engasjere seg

Lederen av bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité (MPS), Ivar Christiansen (Ap), tror trafikksikkerhetsengasjementet vekkes hos mange når de får barn.

- Jeg husker fra da ungene mine var små. Jeg var veldig opptatt av at de skulle ha det trygt på skoleveien, sier Christiansen, som selv lot seg engasjere i politikken på grunn av et fortau.

- Det tok riktignok 25 år før det kom på plass. Men det viser at det er viktig at noen engasjerer seg. Å si at en sak er uaktuell fordi den har vært oppe til vurdering tidligere, kjøper jeg ikke, sier Christiansen.

- Må ta dette på alvor

Nordre Aker er, ifølge MPS-lederen, en bydel som ikke har de største trafikksikkerhetsmessige utfordringene.

- Vi kommer bra ut på målinger over trafikkulykker i byen. Vi ligger i utkanten og er ganske skjermet, sier Christiansen.

Han mener oppfattelsen av trafikksikkerhet er subjektiv.

- De fleste vil mene at det farligste krysset er i sitt eget nabolag, for det er der de ferdes mest. Men det er ingen grunn til å ikke ta folks trafikkoppfattelse på alvor og gjøre hva vi kan for at forholdene skal bli bedre, sier Christiansen.

Vil følge «vinnerkrysset»

Han trekker frem flere områder i Nordre Aker hvor trafikken kan oppleves som uoversiktlig.

- Grefsenveien er nok den veien med størst fart. Veiene som kommer inn på Grefsenveien ned mot Storo; Kapellveien, Bjerkealleen og Engveien, har nå vikeplikt for Grefsenveien, det hadde de ikke tidligere. Fortsatt kjører noen som om de ikke har vikeplikt på disse veiene, sier Christiansen, og legger til at dette fører til mange nestenulykker.

- Krysset Midtoddveien/Kjelsåsveien/Grefsenveien er et kryss jeg synes er veldig uoversiktlig. Ellers er det bare å følge veier som Grefsenveien, Carl Kjelsens vei, Kapellveien og Maridalsveien og telle opp uoversiktlige kryss, sier MPS-lederen.

Han vil følge med på avstemningen, og sier at også MPS-komiteen i bydelen vil ta for seg det krysset som går av med seieren i Nordre Aker Budstikkes avstemning.

Her kan du avgi din stemme

- Da kan vi med rette si at det foreligger et folkekrav om at noe må gjøres.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse