The missing link

Ny grusvei på gang i marka: Fra Buraas - Sinober - Lilloseter

Sti: Fra Movatn frem mot Buraas er det både sti og grusvei, men herfra vises til sti videre mot Sinober. FOTO: Kristin Tufte Haga

For mer enn fem år siden skrev avisen om bedre fremkommelighet fra Buraas og innover i Lillomarka - også til Sinober. Nå er planene kommet helt til Miljøverndepartementet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.12.2012 kl 16:24

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Turgåere: Avisen traff på Eli og Dag (fra Tåsen) på Buraas, de synes det var helt greit med sti videre inn mot Sinober, og savner ikke grusvei helt inn. FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Hit: Hit men ikke lenger går grusveien i dag - til Buraas hytta, ovenfor Movatn. Videre er det sti til Sinober, men kanskje blir det grusvei i fremtiden. FOTO: Kristin Tufte Haga

MARKA: Høsten 2007 lagde avisen en sak på idylliske Sinober markastue. Drifter Ellen Sønsteby jublet dengangen over at bedre fremkommelighet til Sinober endelig sto på agendaen til bystyret - les hele saken her.

I miljøverndepartementet

Og nå kan bymiljøetaten, avdeling friluft, fortelle at planene har kommet helt til Miljøverndepartementet. Det det dreier seg om, er en helårstrasé med grus toppdekke, for strekningen Burås - Sinober - Lilloseter. Bymiljøetaten er også i kontakt med Nittedal kommune om prosjektet.

- Bymiljøetaten har søkt om oppstart av reguleringsarbeid på denne strekningen. Prosjektet er anbefalt at Fylkesmannen, og saken er sendt til Miljøverndepartementet for endelig godkjenning, ifølge kommunikasjonsrådgiver Anne Grete Nyrud i etaten.

- Når godkjenning foreligger, kan Bymiljøetaten utarbeide reguleringsplan. Og så må tiltaket finansieres, sier Nyrud.

Stopper ved Buraas

Per i dag stopper blant annet grusveien fra Movatn mot Sinober på Buraas, og derfra er det sti inn til idylliske Sinober.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse