Thriller avgjøres i dag

Skeid ønsker seg ny matchbane - i dag avgjøres arealplanen for Voldsløkka.

I kveld avgjør bystyret om Skeid får flytte matchbanen eller ikke på Voldsløkka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2008 kl 15:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
VOLDSLØKKA: I nærmere tre år har arealplanen for Voldsløkka ligget til behandling i bystyret, og for to år siden ble to av prosjektene – landhockeybanen og skatehallen – fullfinansiert.

I dag avgjør bystyret om Skeid får flytte matchbanen, og dermed kan bygge ut en ny storstadion, eller om naboene i området, som i åresvis har protestert mot massiv utbygging blir hørt.

Fikk støtte lokalt

Venstre var tidlig ute og flagget at de ønsket en flytting av Skeids matchbane, og de fikk lenge støtte av KrF, SV, Ap og R, som tilsammen utgjorde flertall i bystyret.

Byrådet ønsket imidlertid å gå for et forslag, der matchbanen blir der den ligger i dag. Skeid raste, og mente byrådet prioriterte ulikt, ettersom de lot VIF få kjøpe en tomt på Valle til 1 krone, mens Skeid notorisk ble nedprioritert.

Utsagnene fikk gehør av både sentrum og venstresida i bystyret, og også fra et samlet bydelsutvalg på Sagene, som i fjor gikk inn for å flytte matchbanen til nedre del av Voldsløkka, i krysset Uelandsgate/ Stavangergata.

Nytt forslag

Saken skulle etter planen behandles før sommeren, men ble nok en gang utsatt. Så, i løpet av sommerferien, kom et nytt forslag på banen. Både Oslo idrettskrets og Skeid sa seg villige til å redusere omfanget på matchbanen, og et nytt forslag D ble presentert.

Det nye forslaget – alternativ D – tar opp i seg mange av forslagene i alternativ C, som både bydelen, idretten og V/ KrF/ Ap og SV har støttet. Imidlertid ser forslaget bort fra den så kalte Heidenreich-tomta. Forlsaget svikter dermed det bydelen mente var en forutsetning for flytting av matchbanen, nemlig at Heidenreich ble en del av den helhetlige planen.

Venstre ønsket likevel å støtte alternativ D, og fikk langt på vei med seg KrF. Ap og SV støttet fortsatt alternativ C, mens R gikk sammen med Frp-/ H-byrådet for alternativ A, da komiteen sist uke behandlet saken.

Det betyr at før bystyrebehandlingen i kveld har ingen av de foreslåtte alternativene flertall. Likevel betyr det trolig at V og KrF vil støtte venstresida, slik at alternativ C får flertall, og at man dermed åpner for en flytting og på sikt videreutvikling av matchbanen.

Nordre Aker Budstikke følger bystyrebehandlingen i kveld

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse