Tidenes sesong for Kjelsås-gutta

Bak fra venstre: Barnabas Gegerly, Fabian Hauge Sandvik, Thomas Amundsen, Mads Falck Reckstad, Olav Gjønnæs, Erlend Hovdhaugen, Bendik Schei, Carl Aarestad, Balder Myhr, Gabriel Bøhn, Philip Aursnes, Magne Løksa. Foran fra venstre: Tobias Gjerustad Mjaaland, Mathais Heltne Loe, Fabian Steen, Oskar Høglie Lie, Marcus Støen Fredriksen, Sturla Saur, Karsten Friis og Ludvig Søgaard Larsen, Ola Romsaas, Ulrik Mathias Olsen, Håkon Thunshelle Øvstedal, Kasper Nordahl Anders Nilsen, og trenerne Mads Kjønstad og Tom-Robert Øvstetund Bakketun var ikke tilstede da bildet ble tatt. FOTO: PRIVAT

– Gutta har vært i finalen i absolutt alle cupene de har deltatt i denne sesongen, sier trener Magne Løksa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2016 kl 08:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS:Når nå årets lange håndballsesong endelig er over, vet Kjelsås Gutter 2000 at de nok en gang har klart å bli regionsmestre. For tredje gang, på fire forsøk, er Kjelsås-laget gått seirende ut av A-sluttspillet for lag i Oslo, Akershus og Østfold. Når man vet at de i tillegg har vunnet «The Double», med regionscupseieren for noen uker siden, er det all grunn til å være fornøyd.

LES OGSÅ: App'en som minner foreldrene om at unga skal på kamp

– Gutta har vært i finalen i absolutt alle cupene de har deltatt i denne sesongen, sier trener Magne Løksa.

Han fortsetter.

– Det er nokså morsomt å se at de gang etter gang klarer å levere håndball på et meget høyt nivå, og at de har klart å etablere seg som et av Norges aller beste lag.

LES OGSÅ: Knuste erkerivalen Ski

– Ikke viktigste

En annen av trenerne, Mads Kjønstad, understreker at det faktisk ikke har vært aller viktigst å skulle vinne så mye i år.

– Vi er tre trenere som overtok et veldig bra lag i høst, og har egentlig vært mer fokusert på utviklingen gjennom året enn på at noe annet.

Vi har ønsket en høyest mulig individuell utvikling for hele spillergruppa, og på at alle skulle være i stand til å bidra til å gjøre laget så godt som mulig. Vi har sett en utrolig utvikling, og mener at nettopp bredden og styrken til hele spillerstallen er det som gjør at vi har lyktes såpass.

Takket være konkurransen fra Ski, som på alle måter har vært den tøffeste motstanderen til Kjelsås i mange år, måtte man vente helt til siste serierunde med å få bekreftet at Kjelsås virkelig klarte å bli serievinner igjen i år. Det var derfor med en viss lettelse Kjelsås slo Fjellhamar med hele 32 – 17 i siste kamp, og dermed endte opp med to poeng mer enn konkurrentene fra Follo.

LES OGSÅ: Helt til finalen i Petter Wessel Cup

Også 99-gutter

Morsomt er det også at laget, forsterket av tre gutter født i 1999, bare var ett poeng unna å vinne sluttspillet for G16.

– Noe av det som har hjulpet oss mye i år, har vært at gutta har klart å vinne absolutt alle jevne kamper, sier den tredje treneren, Tom Robert Øvstetun Bakketun.

– De er sterke og i god form takket være ganske høy treningsintensitet, og hele laget har vært i stand til å bidra på høyt nivå. Vi gleder oss allerede veldig til neste sesong, hvor blant annet man skal gjennom en kvalifisering til den landsomfattende Bring-serien, og forhåpentligvis komme med der og gjøre det bra.

LES OGSÅ: Enda flere festivaldager på OverOslo.

– Tøffere og tøffere

Han fortsetter.

– Erfaringen vår er at det blir tøffere og tøffere å vinne for hvert år, når mange andre lag slår seg sammen og satser tyngre og tyngre, men ser jo et stort potensial i denne spillegruppa her, avslutter Øvstetun Bakketun.

Bare å glede seg til neste sesong.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse