Til Fattighuset: Ta med 100 stykker og bli med på restaurant julaften

Fra venstre Sverre Rusten fra Fattighuset, restaurantsjef Øystein Hoff og senterleder Unni Merethe Aasgaard diskuterer julaften. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– En sånn invitasjon tror jeg ikke vi har vært borti før, et veldig, veldig bra tiltak, sier Sverre Rusten fra Fattighuset. Og så blir det i tillegg et aldri så lite gavedryss.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2016 kl 14:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO: De sitter og planlegger julaften. Egon-sjef Øystein Hoff, senterleder Unni Merethe Aasgaard og Sverre Rusten fra Fattighuset.

For Hoff har bestemt seg for at restauranten Egon skal spandere julemiddag på 100 heldige fra Fattighuset, på selveste julaften.

Også julaften

– Vi har tradisjon på å invitere seniorer og barnehager hit i ny og ne. I fjor jul tenkte jeg at det hadde vært veldig hyggelig å invitere mange fra Fattighuset. Men da rakk jeg ikke å arrangere det i tide. Så derfor gjør jeg det nå, sier daglig leder ved Egon Storo, Øystein Hoff.

– Vi har satt et tak på 100, men blir det noen flere, så skal vi nok fikse det også, legger Hoff til, og håper på at kanskje flere restauranter følger opp med lignende tiltak.

Sverre Rusten fra Fattighuset er naturligvis svært glad for at så mange av brukerne nå får en fin juleopplevelse - på restaurant på den store dagen.

Barna

– Det har allerede satt seg opp veldig mange på liste - også familier med barn. Det er førstemann til mølla, og jeg tror ikke det blir noe problem å få fyllt opp den lista der, gliser Rusten.

Se bildet større

Mange som kan glede seg til restaurantbesøk på julaften - fra venstre Sverre Rusten fra Fattighuset, sentersjef Storo Storsenter Unni Merethe Aasgaard og daglig leder Egon Storo, Øystein Hoff. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Og fortsetter.

– Mange av våre brukere er ensomme og har ingenting spesielt å ta seg til i jula. Men nå er det mange som får noe å glede seg til på julaften.

Julegavedryss

Senterleder Unni Merethe Aasgaard har også en overraskelse til Fattighuset.

– Vi donerer 10.000 kroner i anledning julaften her. Så håper vi på at det kan bli et aldri så lite gavedryss til de som kommer, i hvert fall til barna, forteller Aasgaard.

Rusten takker og bukker for pengene. Og forteller om Fattighuset. Organisasjonen har rundt 300 faste og aktive medlemmer - en demokratisk organisasjon. Men selvfølgelig mange flere brukere. De har også en facebookside med tusenvis av følgere, og i tillegg egen blogg.

Mat og klær

– Primært hjelper vi fattige med mat og klær, men vi arrangerer også samlinger på store dager, som eksempelsvis 17. mai. Vi spør ingen om noe, verken hvor de kommer fra eller hva de eier fra før. Fattighuset er - og skal være - et lavterskeltilbud til de som trenger oss, understreker Rusten.

Første gang

Og om julaften på Egon Storo.

– En sånn invitasjon tror jeg ikke vi har vært borti før, et veldig bra tiltak, sier Sverre Rusten fra Fattighuset.

Skøyter

Det vil også være muligheter for aktiviteter under samlingen, kanskje noen for eksempel får lyst til å låne skøyter og prøve banen rett utenfor restauranten?

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse