ANNONSE
Annonse

– Tipp for Ullevål-speiderne

Longship speidergruppe på Ullevål er en av Oslos største. Her er noen Ullevål-speidere i London med den engelske gruppen Ridgeway, i forbindelse med sommerleiren i 2008. Foto: Utlånt

Nå kan du sponse et lokalt lag eller forening uten å merke det selv. – Kjempepositivt med lokal forankring, sier gruppelederen i Longship speidergruppe på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2009 kl 13:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: 1. mars gikk startskuddet for Norsk Tippings nysatsing «grasrotandelen». Dette er en ordning som gjør at hver spiller selv kan bestemme hvor litt av overskuddet til Norsk Tipping skal gå. Forutsetningen er at laget eller foreningen er registrert i Frivillighetsregisteret og godkjent som grasrotmottaker.

Blir i nærmiljøet

– Det er kjempepositivt at den enkelte kan styre hvilket godt formål noe av tippeoverskuddet skal gå til – slik kan litt av «spillinnsatsen» bli i nærmiljøet. For oss som frivillig organisasjon er dette gull verdt, sier gruppeleder Marius Meisdalen Sagen i Longship speidergruppe på Ullevål.

Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra Flax og Extra. Har du for eksempel spilt Lotto for 100 kroner gir Norsk Tipping fem kroner direkte til den mottakeren spilleren selv har valgt.

Store kostnader

For Longship speidergruppe, som har ukentlige samlinger for sine over 100 medlemmer under 26 år, finansieres mye av aktivitetene i dag gjennom medlemskontingenten.

– Kontingenten deles mellom speiderforbund, krets og gruppe, så det er ikke all verdens som kommer tilbake til oss, sier Sagen, og minner om at all aktivitet er drevet på frivillig basis – også lederne betaler medlemskontingent.

– Vi har store kostnader knyttet til turer, buss-, kano- og hytteleie. Dessuten har vi egne hytter og hus som koster penger å holde. Ekstrainntekt gjennom grasrotandelen kan vi dermed benytte til kjøp av utstyr, for eksempel telt, samt vedlikehold av eiendom, noe vi ikke har mye midler til i dag, sier Sagen.

Han håper mange i nærmiljøet vil velge nettopp Longship som sin grasrotmottaker.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse