Tisset og bæsjet på t-banen

Kvinne kjent som «trikkens dyreste kunde» dømt til lang fengselsstraff.

En 50 år gammel kvinne fra Vestfold med alkoholproblemer har i årevis gjort sitt fornødne på t-bane, buss og trikk i Oslo. Nå må hun i fengsel.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2013 kl 09:50

OSLO TINGRETT: Da kvinnen nylig møtte i tingretten erkjente hun delvis straffeskyld for de mange tiltalepunktene som går på legemsfornærmelse, tyveri, skadeverk, forulemping av andre og for ikke å ha betalt en drosjeregning.

Kvinnen er tidligere straffet en rekke ganger for samme type forhold. Hun kom ut av fengsel den 10. januar i år etter sju måneder bak lås slå.

Les også: Jens Stoltenberg: - Jeg får en del "likes" og sånn

Stjeler øl og sprit

Det gikk bare to dager før hun ble tatt på fersken mens hun stjal en sekspakning øl fra en dagligvareforretning.

To dager senere, den 14. januar, gjorde hun fra seg og urinerte på setene inne i en t-banevogn på linje 5 fra Vestli. T-banevogner har dermed blitt satt ut av drift og må rengjøres eller seter skiftes før de kan settes tilbake i trafikk.

Les også: På dette sykehjemmet kan man ikke se ut av vinduene

Og etter det går det slag i salg. Kvinnen stjeler øl i butikker og sprit på polet. Og når ting skal ut igjen skjer det hele elleve ganger på et halvt år at hun tisser og bæsjer på t-banen, buss, trikk eller i en kiosk i Bogstadveien.

Ved flere anledninger har kvinnen lagt seg ned for å sove i fremkomstmiddelet eller kiosken.

Festet i oppkjørsel på Ullern

Flere ganger har politiet måtte hente kvinnen etter at hun har vært utagerende og høylytt på trikken eller bussen, noe som har ført til forsinkelser og ulemper for andre passasjerer, sjåfører og vektere som er tilkalt for å ta hånd om kvinnen.

På ettermiddagen den 28. mai i år satt kvinnen og en mann i oppkjørselen til et hus i Ullerschausséen og drakk. De skrålte og støyet slik at naboer ble sjenert av dette før de la seg ned i oppkjørselen for å sove.

Les også: Kråkeslott til gi-bort-pris på Smedstad

Ville beskytte spritflaska

På formiddagen den 10. mai i år dyttet kvinnen en mann slik at han falt bakover og slo hodet i bakken. I tingretten hevder kvinnen dette skjedde i nødverga da hun beskyttet en flaske sprit som mannen ville ta fra henne.

Tingretten finner ingen hold for nødverge og karakteriserer kvinnens reaksjon som unødvendig og utilbørlig.

Vil ikke ha hjelp

Kvinnen blir i en artikkel hos Osloby karakterisert som «trikkens dyreste kunde» og er godt kjent blant sjåførene for samme type oppførsel over mange år.

Da hun møtte i tingretten var det få tegn til anger eller forståelse for følgene hennes oppførsel får. Kvinnen har i mange år hatt et alkoholproblem og forklarte i tingretten at hun ikke ønsker behandling eller hjelp med sine problemer.

Må betale for skadene

Kvinnen ble dømt for femten tyverier, elleve tilfeller av skadeverk etter tissing og bæsjing i offentlige transportmiddel, legemsbeskadigelse og for en rekke tilfeller av forulemping av andre til fengsel i åtte måneder.

Hun må også betale Oslo T-banedrift 76.464 kroner i erstatning og taxi-regningen på 440 kroner.

Kvinnens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, sier til dittOslo.no at dommen ikke er forkynt for kvinnen ennå og at han ikke vil kommentere saken før han har innhentet samtykke til dette fra sin klient.

 

Les også:

Joshua French: - Mamma, det er ingen som vet hvordan Tjostolv og jeg har lidd

Tatt for "kenguruaktig" promillekjøring

Her endte den elleville fylleferden

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon