- Tjener alt for dårlig

Mange nyutdannede politifolk har ikke råd til å bosette seg i Oslo.

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) uttalte forrige uke at statsansatte bosatt i hovedstaden skal få mer lønn enn sine kolleger andre steder i landet. – Noe må gjøres, sier Øystein Holten ved Majorstua politistasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2008 kl 11:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
MAJORSTUA: I følge Dagbladet mente Stang at de statsansatte i Oslo bør få mer lønn for å kompensere for skyhøye bo- og levekostnader.

Hovedtillitsvalgt ved Majorstua politistasjon, Øystein Holten, er enig at noe må gjøres. Men han innrømmer at dette er en fryktelig vanskelig problemstilling.

- Dette er et bra fokus i forhold til politiet. Generelt sett har vi en altfor dårlig lønning. Den må opp i hele landet først og fremst, sier han til Lokalavisene Oslo.

Byr på utfordring

De skyhøye boligprisene i Oslo og andre storbyer har blitt et sort problem for politiet. Som nyutdannet politimann har man en grunnlønn på 280 000 kr.

- Det sier seg selv at det er vanskelig å bo her med den lønnen. Boligprisene i Oslo byr på store utfordringer. Men dette gjelder selvsagt hele landet, sier Holten.

- Det er tøft for en nyutdannet politimann å begynne her i Oslo.

- Tror du at høyere lønninger kan føre til at politifolk trekker vekk fra de mindre plassene?

- Det er et vanskelig spørsmål dette. Jeg tror et eventuelt tillegg vil utjevne problemene. Men som sagt, lønningene må også opp over hele landet, sier Øystein Holten.

Trenger folk

Fabian Stang er redd for at Oslo vil slite med å få ny arbeidskraft til byen.

- Lønningene for statsansatte er de samme enten du bor i Oslo eller en liten bygd. Samtidig er prisnivået i Oslo et helt annet. Dermed står vi i fare for å bli tappet for helt nødvendig arbeidskraft, sa Stang til Dagbladet forrige uke.

Stang er opptatt av at det kan være mulig å gi et hovedstadstillegg i yrker hvor det er store rekrutteringsproblemer. Han har foreløpig ingen formening om hvor høyt et slikt tillegg bør være.

Stang understreker at forslaget foreløpig bare er en ide.

- Vi må gjøre en litt grundigere analyse av konsekvensene for å finne ut om dette faktisk er en god ide, sa Stang.

- Jeg er helt enig med ordføreren i at man må foreta en konsekvensanalyse før man eventuelt går for et storbytillegg, avslutter Øystein Holten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse