To cheese og en cola - på brett!

Kanskje noe å tenke på for dagens drive-in-restauranter?

DRIVEIN: Sekretær i Norsk Veteran Klubb, Inger Karin Lie, viser frem Chevroleten fra 1964 - med brett. FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

Kanskje noe å tenke på for dagens drive-in-restauranter? Se hvem vi traff på vår tur langs Akerselva.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.07.2013 kl 16:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

1946: En stilig Citröen B11 fra 1946,eier Christian Bertheau. FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Chevrolet: Rød er den og fin er den! En 1964 Chevrolet, eier Yngve Johnsen. FOTO: Kristin Tufte haga

Se bildet større

Biilentusiaster: Først på møtet tirsdagskvelden var denne gjengen - men flere folk og biler kom til etterhvert. FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Brett: Praktisk med brett som cafeansatte bare kunne henge på bildørene - her på Chevroleten fra 1964, sekretær i Norsk Veteranvogn Klubb inne i bilen. FOTO: Kristin Tufte Haga FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Nesten som å komme rett inn i gamle dager, da vi ute på tur nedover Akerselva runder inn på plassen ved de gamle mursteinsbygningene ved Frysja.

I tillegg til de idylliske rammene som vakre Akerselva og de gamle lokalene gir var det også denne tirsdagskvelden parkert flere herlige, gamle biler på plassen. Og en gjeng ihuga bilentusiaster hadde helt klart en hyggelig stund rundt bordet.

Hva skjer 'a?

Veteranvogn-møtet

- Dette er det ukentlige møte i Norsk Veteranvogn klubb. Egentlig er det litt få biler her nå, i forhold til hva det pleier å være. Vi har akkurat startet møtet, så det kommer nok flere folk og biler til etterhvert, kan sekretær i klubben Inger Karin Lie fortelle.

Og blant annet er den røde Chevroleten fra 1964 på plass, med kafébrett fra drive in-en hengende på bildøra.

Veteranklubben er langt fra fersk, men stiftet helt tilbake til 1952, da «...en Rover 1907 ble reddet fra en ellers uviss skjebne. (...) Klubbens formål er å oppspore, restaurere og ta vare på slike kjøretøyer. Bevaring er like aktuelt om bilen er en Ford eller Cord...» kan leses i klubb-brosjyren som vi får med på veien av Inger Karin.

Og det skjer mye mer enn det ukentlige klubbmøtet. I tillegg er det «spesialgrupper», «Veteranvognposten», deltagelse på Ekeberg-markedet, og diverse billøp, med høydepunktet Det årlige Automobilløpet Sandvigen - Sundvolden, i begynnelsen av september.

30 år og veteran

Og ifølge Inger Karin er klubben den eldste landsdekkende veteranklubben, og med rundt 1250 medlemmer.

Og når blir en bil veteran?

- Den generelle regelen er 30 år gammel bil, men for noen så gjelder også 25-årsgrensen, forteller Inger Karin, som selv ennå ikke har skaffet seg en veteranbil.

- Jeg har så mye å gjøre med klubben ellers, at det tror jeg ikke at jeg har tid og anledning til. En slik gammel bil krever kanskje også mye «mekking», og dessuten skal du jo også ha et sted å lagre bilen. Men få med at veteranmiljøet er et utrolig hyggelig miljø å være i - veldig sosialt!

Eget dameløp

Og så har selvsagt damene sine egne veterangreier. Blant annet «dameløpet» i juni.

- I år hadde vi 20-årsjubileum, og kjørte i fantastisk vær til Vrådal i Telemark. Vi var vel rundt 62 damer, og 9 menn. Mennene jobbet for oss da, som mekkere eller kartlesere, kan Inger Karin fortelle.

Klubben har også hatt tilholdssted i Frysjalokalene, og som er eiet av Oslo Kommune, helt siden 1973. I tillegg holder flere kunstnere til i de gamle lokalene.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse