– To filer i Kapellveien

Rune Skoglund. Foto: Karl A. Kjelstrup

Beboerne har bedt bydelen om engasjement i Lettvintvei-trafikken. Og som trafikkavlastning foreslår nå bydelen at Kapellveien nedenfor åpnes som tofilsvei.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.04.2008 kl 10:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nå kan beboerne i Lettvintveien (fra Kjelsåsveien til Grefsenveien) kanskje få hjelp fra bydelen - til høyre "Svettern". Bildet er tatt midt på dagen.

GREFSEN: I forrige bydelsutvalgsmøte (BU) stilte Rune Skoglund i "åpen halvtime", og ba på vegne av Lettvintvei-beboerne om at bydelen igjen engasjerer seg i veien, som for noen år siden ble omskiltet av Politiet fra enveiskjørt til toveiskjørt.

Tofils Kapellvei?

Og nå har bydelsadministrasjonen kontaktet Samferdselsetaten. I brevet til etaten refererer bydelen til beboernes ønske om reduksjon i trafikkmengden i veien, samt til ønske om tiltak som kan redusere hastigheten. Lettvintveien er også trasé for 56-bussen.

Bydelen peker i brevet videre på at Lettvintveien er smal, delvis uten fortau, og foreslår at etaten bør vurdere å åpne Kapellveien nedenfor – (som per i dag er enveiskjørt) fra Grefsenveien til Kjelsåsveien – i begge retninger, for avlastning av trafikken i Lettvintveien. Bydelen viser også til at Sporveien tidligere har uttalt at den er positiv til en omlegging av busstraseen gjennom området.

– Godt forslag

– Vi er veldig glade for at saken nå blir fulgt opp fra politisk side. Men det gjenstår å se om Samferdselsetaten følger opp fra sin side – men vi håper jo på det, sier beboer Rune Skoglund.

– I utgangspunktet ønsker vi enveiskjøring både i Kapellveien og Lettvintveien (hver sin vei), men forslaget fra bydelen er etter vår mening det nest beste alternativet, sier han.

– Ved enveiskjøring i Lettvintveien kan man også opprettholde parkering i gaten, mener Skoglund.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse