- Tøffere for de fattige

Rune Gerhardsen (Ap) er bekymret for de fattigste etter at byrådet la fram sitt budsjettforslag i dag. I bakgrunnen BU-leder i Gamle Oslo, Hans Christian Lillehagen (Ap). ARKIVFOTO

Byrådets budsjett gjør det dyrere for de aller fattigste, mener Rune Gerhardsen (Ap).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2008 kl 14:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
- Høyre og FrP foreslår å øke boutgiftene for de fattigste, i tillegg kommer en markant økning i andre utgifter. Dette viser at byrådspartiene ikke er opptatt av de fattigste i byen, sier gruppeleder i Arbeiderpartiets bystyregruppe Rune Gerhardsen i en pressemelding til Østkantavisa.

Gerhardsen sier han er overrasket over at byrådet ønsker å skattlegge de fattigste hardere.

- Når SFO-prisene og leieprisene i kommunale boliger øker, samtidig som en rekke gode tilbud for fattige og rusmisbrukere kuttes, er det mange som får det vanskeligere. Det er helt unødvendig av byrådet å ramme dem på denne måten, men de velger likevel å gjøre det, sier han.

Bekymret for bydelene

Byrådet selv mener bydelene blir skjermet i åras budsjett. I fjor sto samtlige 15 bydelsutvalgsledere i Oslo sammen om det så kalte bydelsopprøret, der de krevde sterkere satsing og færre kutt for bydelene.

Den gangen sa konstituert finansbyråd, Øyvind Såtvedt at bydelene selv måtte ta skylda for den trange økonomien i bydelene, noe som skapte sterke reaksjoner, og som kan være bakgrunnen for at byrådet nå velger å skjerme bydelsøkonomien, når kommuneøkonomien strammes inn.

Rune Gerhardsen mener imidlertid at bydelene ikke er skjermet, og uttrykker bekymring for bydelsøkonomien også for 2009.

- Det er i bydelene vi skaper den velferden som folk i byen er avhengige av i det daglige. Derfor er det svært alvorlig at byrådet kutter bydelsrammen med over 100 millioner kroner, sier han.

- Byrådet trapper opp privatiseringen av velferden i byen. Gjennom dette viser byrådet sitt sanne ansikt. Borte er mange små og store tiltak som hjelper i denne byen, og viktige velferdstjenester kuttes til beinet. Tilbake står et byråd som ønsker privatisering for privatiseringens skyld. Dette er klargjørende fra Høyre og FrP før neste års valg, sier Gerhardsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse