Test: Sidewinder X6 Keyboard: Tøft tastatur for spillere

Talltastatur er avtagbart.

Fleksibelt talltastatur, plenty med markroer og "cruise controll" gjør at vi liker Sidewinder X6

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.12.2008 kl 11:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Talltastaturet kan plasseres til venstre...

Se bildet større

...eller til høyre.

Se bildet større

Buet håndleddsstøtte.

Se bildet større

Legg merke til F1-F12 og multimedietastene.

Se bildet større

TAR AV: Løsningen med det avtakbare talltastaturet er spennende.

HARDWARE.NO: Det helsvarte tastaturet kan skryte av å ha et avtakbart talltastatur som kan plasseres enten på venstre eller høyre side.

I tillegg har det makrofunksjonalitet, og en del spesialknapper myntet på spillere. Antallet makroknapper burde det ikke være noe å si på. Totalt 30 makroer kan lagres på én gang.

Les også: Sidewinder får Bluetrack

Tar helt av

Tastene sitter litt lavere enn på mange fulltastaturer, slik at det ikke krever så mye å trykke dem helt ned. Likevel er det god respons i tastene. Vi synes det er behagelig å skrive på.

Lyden det avgir er mye som andre fulltastaturet. Det er ikke spesielt bråkete, men ikke like stille som mange bærbarinspirerte tastaturer heller.

Når det gjelder tasteoppsettet er talltastaturet det første vi må nevne. Dette er nemlig avtakbart, og valgfritt å bruke. Om man ønsker å bruke det kan det festes enten på høyre, slik det er vanlig å ha det, eller på venstre side av tastaturet. Én kontakt og to magneter gjør at det sitter ganske godt.

Les også: Oppgradert spilltastatur

Cruise Controll

Tastaturet også noen multimedietaster. De består av play/pause, forrige/neste spor og demping av lyden.

I tillegg er det en egen tast for det Microsoft kaller for "Cruise control". Når denne trykkes i kombinasjon med en hvilken som helst annen knapp, "later" tastaturet som om denne tasten er trykket ned helt til man deaktiverer det igjen.

Meningen er at man for eksempel kan løpe fremover automatisk i spill som ikke har en egen knapp for dette. Det kan være en kjekk funksjon i en knipe, men er ikke det største salgsargumentet

Passer for spillere

Vi liker dette futuristiske og helsvarte tastaturet. Det røde baklyset kan velges bort.

Viktigere enn utseendet er funksjonaliteten, og den er meget god. Løsningen med det avtakbare talltastaturet er spennende. Makroknappene og de andre funksjonstastene passer godt for spillere. Programvaren er også enkel, men funksjonell. Det viktigste av alt er at tastaturet er behagelig å skrive med og spille på.

Det er ikke tvil om at Sidewinder X6 kunne fått en noe større gadget-faktor med en LCD-skjerm á la G15, men noen ganger er det enkle faktisk det beste.

Les vår test av G15 her

Som en forsinket julepresang til seg selv er dette ingen dum idé.

Les hele testen av Sidewinder X6 Keyboard på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse